Vad händer sedan.

Det är verkligen något att tänka på. Vi har knappast undgått att se vad som händer i världen. Naturen har sin ”rytm” har så haft så länge som vår planet funnits till, vi har haft varma och kalla perioder och vårt levnadssätt har en mycket liten del i naturens gång. Jag kan tänka mig att vi endast sett början av förstörelsen av vår planet, troligen blir det värre och vi har ingenting att sätta emot. Vi bör komma ihåg att vi inte är den första och enda teknologiskt utvecklade civilisationen men i nuläget den sista. Många högt utvecklade civilisationer har levt här på vår planat före oss men försvunnet av naturens gång på ena eller andra sättet. I en del fall har de efterlämnat t. ex. sten byggnationer som vi med vår teknologi inte varken kan förklara eller efterlikna. Man frågar sig har dessa kulturer dött av naturens påverkan eller har de haft farkoster och förflyttat sig till någon annan planet. Ett annat alternativ skulle vara att de har de fått hjälp från någon annan välvillig civilisation att bli bortforslad till en säkrare planet. Svar på den frågan lär nog vänta på sig.

Något som vår civilisation och världen i övrigt byggt sin teknologi på är elektroniken i olika former allt från den enkla generatorn till Microchipset. All teknologi är beroende av att elnätet fungerar, blir det stopp stannar allt om ingen backup finns stannar världen med allt vad det innebär och någon backup finns ej Hur skulle det kunna hända. Enkelt, en stor ”solstorm” så är det färdigt generatorer som försörjer oss med elström skulle brinna upp och i princip skulle ingenting fungera. Kommunikationer och transporter skulle inte fungera, apotek och sjukvård lika så. Rent privat skulle vi inte kunna handla mat ej heller drivmedel. Vatten kommer att saknas att dricka så även till Toan någon värme som är beroende av elström fungerar ej, inte heller något ljus. Banker kan ej ta emot pengar ej heller lämna ut några, bankvalven går ej att öppna. Betalkort fungerar ej heller, anarki ligger nära till hands och då blir det den starkaste som vinner. Matbutiker kommer troligen att rånas på allt ätbart och drickbart. Som om det inte skulle räcka ligger vi illa till för inbördeskrig.

Att reparera eller göra nya generatorer kan ta lång tid fabrikerna som normalt tillverkar generatorer kan vara skadade och måste först iordningställas. Finns det koppartråd som räcker till alla generatorer eller måste den anskaffas och det kan bli svårt så vi får nog försöka att anpassa oss till verkligheten, sämst blir det med att hitta mat vet inte hur det skall gå till många kommer att svälta ihjäl ingen lysande tanke. Efter som vi inte vet om eller när den ev. solstormen kommer kan man inte lagra mat kanske bara konserver men det är ju också mat. Tyvärr så är det bara de som har pengar som kan hamstra, alla fattiga och sjuka kommer att svälta ihjäl först.

Ja det är en besk medicin att svälja vi får hoppas att vi undkommer så länge som möjligt. Kanske den token i Nord Korea fixar ett tidigare slut på mänskligheten det skulle inte förundra mig. Mycket elände är på gång och så kommer vintern med snö och annat elände som lök på laxen,

Funderaren,

 

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.