Car-Axel Jonzon (funderaren) har lämnat oss

Porträtt

Carl-Axel gick bort på förmiddagen den 6 april år 2020. Han blev 91 år gammal.
Carl-Axel lämnar ett stort tomrum och en ännu större saknad efter sig, inte minst hos familj och vänner. Många människor har på senare år följt hans blogg som han startade 2012 då 79 år gammal. Han arbetade hårt för att få ett intresse och ett intellektuellt lyft för UFO-problemet i Sverige. Vägen till hans gärning inom UFO-rörelsen blev snårig och omtalad.
Men han gav inte upp. Han skapade till sist en riksorganisation. UFO-Sverige.

Han hade ett driv som satte tydliga spår efter sig i UFO-frågan. På sitt eget sätt formade han debatten och sökte svar både som vanlig och ofta som en djupt tänkande människa. Många var hans förklaringar och svar, ibland svåra för oss följare att smälta. Med en stor portion humor har han också glatt oss med sina inlägg här i sin blogg.

Många gånger med självlärda erfarenheter från sitt liv och sin barndom. Hans liv har inte varit enkelt, det kan man förstå, efter att läst hans inlägg. Den erfarenhet han har skrivit om och gett oss i bloggen är säkert bara en lite del av vad han upplevt. Men ändå så fantastiskt att han ända till 91 års ålder kunna skriva en blogg om sina tankar och sitt liv. Få klarar den uppgiften på egen hand. Med ytterst lite hjälp från några få vänner kämpade han till slutet. Det var så han ville ha det.

Jag som skriver detta heter Kjell Törnlund och är en vän till familjen Jonzon sedan 1979.
Jag blev även aktiv som fältforskare och skribent i UFO-information under några år där jag senare fick överta rollen som redaktör för tidskriften som då också startade en ny förening med samma namn. Detta i samband med riksorganisationen UFO-Sverige och att dess nya organ UFO-Aktuellt blev ett faktum.

CAJ hade en fantastisk förmåga att få människor att lyssna och att tänka till.
Många var de samtal vi hade innan barn och familj kom in i mitt liv och minskade tiden för UFO aktiviteter. Hans tankar och idéer har följ mig ända tills idag.

Under en diskussion kom vi att prata om varför tiden sällan räcker till. Hans kommentar blev:
”Tiden finns inte, det är bara en uppfinning”.
Jovisst! så är det faktiskt!

CAJs blogg kommer att finnas kvar en liten tid för er som inte hunnit läsa allt han skrivit.
I dagsläget är det lite oklart när den kommer att arkiveras för framtiden. Bloggen är ett tidsdokument och en historiskt viktig period i svensk UFO historia.
Jag har fått hedersuppdraget att ta över bloggen tills vidare.

Du är enormt saknad CAJ! Vila i frid!

Foto: Kjell Törnlund

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Om Carl-Axel Jonsson. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.