Ubåtskränkningar mm

Mellan åren 1981 och 1994 observerades ca. 4700 ubåtsrelaterade föremål som kränkte vårt territorialvatten utan tillstånd i undervattensläge. Ubåtsintrång i Svenskt vatten den 14 nov. 2014 anses vara bekräftad av marinen. Jag får känslan av att dessa intrång i vårt vatten har bäddat för närmare kontakt med USA och NATO. I och med ”skitstöveln” Reinfeldts dränering av försvarspengarna, liksom från flera andra ställen där det fans pengar att tillgå, allt för att driva den laglösa invandringen, nu står vi med byxorna neddragna och tvingas luta oss mot våra grannar och i sista hand NATO. Allt detta för invandringsraseriet med sig och det slukar stora pengar som i stället borde användas till den egna välfärden. Varje land borde sköta sig själva och om stridigheter uppstår med väpnad inblandning som följd skall alla ställa upp och rätta till det som anses galet i stället för att smita undan och gömma sig samt vältra över ansvaret på dom som stannar kvar och bjuder motstånd. Otroligt fegt att smita undan och komma tillbaka till ett dukat bord. Vårt lands inställning till frågan synes helt klar jag ids inte ens kommentera dumheterna.

Med vår dåliga ekonomi och vår oförmåga att försvara oss vid ett ev. angrepp så flirtar vi med Finland som till sammans med Sverige och USA skal hålla en ”övning” i Östersjöområdet med flyg och förmodar jag även marina stridskrafter, inblandade. Detta kan uppfattas på flera sätt. Ser vi det med Ryska ögon måste det kännas påträngande att se USA som stormakt ”klampande in på tröskeln” till Kreml. Jag ser det som en utmaning eller ett sätt att reta grannen i öst, vad vinner vi på det? Hörde en talesman från den Ryska sidan som sade att Ryssland inte hade något emot att Sverige byggde upp och bättrade på sitt försvar, men däremot ogillade han om USA via Sverige tillåtes sträcka ut sin hand närmare Ryssland. Man behöver inte vara Kommunist för att fatta vad han sade, själv lutar jag nog mera åt SD eller som många tror att jag är, en politisk ”vilde” Man kan ha vilken politisk åskådning som helst men moral och rättvisa bör vara den röda tråd vi bör följa. Med det finns ingenting som tyder på detta när det gäller våra (tar namnet med tvekan i mun) politiker.

Det har talats mycket om ubåtar den bild vi får via Radio, Tv och press är ganska entydig det är Ryska ubåtar punkt slut. Jag vet att ubåtar tillhörande Nato också har besökt oss. Ett annat ubåtsbesök hemligstämplades och dess nationalitet känner jag inte till, men en sak är klar den var inte Rysk. Det hände under juli månad 1955 då observerade ett rörligt kustartilleriförband ett periskop på väg in mot Fårösund. Stridsladdad ammunition togs fram och 13 granater apterades som sjunkbomber. Efter tre skott vände ubåten och efter ett tag blev ubåtens torn synligt ovan vattenytan, en lucka öppnades och en person visade sig och viftande med en vit flagga, sedan fortsatta ubåten i ytläge i nordostlig riktning och ut från Svenskt vatten. Ett mera känt fall av kränkningar är U- 137 en Sovjetisk ubåt som grundsöte i Gåsefjärden i Blekinge skärgård den27 oktober 1981.Mellan den 1 till den 13 oktober 1982 var det ubåtsjakt i Hårsfjärden Marinen sprängde både minor och sjunkbomber dock utan resultat enligt (Uppdrag granskning) den 11 juni 2008 är det numera klarlagt att det i samtliga fall var NATO ubåtar som svenska försvaret jagade.

Funderaren

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.