Tiggeri är inget yrke.

Längre tillbaka i tiden var ”bettleri” tiggeri en vanlig syn i vårt land och ett sätt att försörja sig. 21 oktober 1698 förbjöds all tiggeri utanför den egna hemsocknen. Genom kunglig förordning 25 maj 1847 avskaffades tiggeri även inom hemsocknen. Tiggeriföreskrifter återfanns i fattigvårdsförordningen från 9 juni 1871 och senare i fattigvårdslagen från 14 juni 1918. Polis och kommunala myndigheter samt särskilda tillsynsmän såg till att tiggeriet hämmades. Lösdriverilagen avskaffades 1964 då det ansågs att tiggeriet inte var behövligt, lagen var därför obehövlig. Fram till i mitten av 1990 talet var tiggare en ovanlig syn men    omkring 2005 började tiggeriet ånyo att blomstra. Expansion av EU och nya östeuropeiska länder öppnade nya vägar för romer från Rumänien och Bulgarien att invadera Sverige.
Av polisens årliga rapport framgår, att det fortlöpande bedrivs organiserat tiggeri i Sverige. Uppgifter har också framförts av enstaka Stockholmspoliser, samt politiker om att tiggeriet delvis är organiserat av ligor, som i enstaka fall också påtvingar tiggeri i kombination med prostitution, vilket har avslöjats. I Danmark är tiggeri förbjudet och straffbart. Norge väntas också förbjuda tiggeri. I Sverige med regeringens flata och snedvridna världsbild lär det väl dröja. De har inte fattat att tiggeri är ett lönsamt yrke, sett till sina hemländers möjligheter, att försörja sig. Det borde inte vara Sveriges sak att försörja öststatsländernas fattiga. Som jag ser det är dessa tiggare och lycksökare inte intresserade av något fast arbete, utan de livnär sig på lättrogna och enfaldiga människor. När det gäller romer så är det ett släkte för sig, med inte allt för goda vitsord. Något fast boende vill de inte ha, har väl aldrig haft det heller. Hur ser det ut bara efter några veckor på samma plats? Det kostar oss tusentals kronor att röja upp och iordningställa platsen de lämnat. Ett fast boende skulle inte fungera. De skulle drunkna i all bråte de sprider omkring sig, för att inte tala om hygien och stor risk för smittspridning m.m.
Nu har romerna funnet drömlandet där människorna är tillräckligt ”flata” och ger pengar, samtidigt som de tror att de ger en hjälpande hand och lindrar lidandet. Inget är mera fel, i de flesta fall lever de bättre än vad fattigpensionärerna gör. Danmark förbjuder tiggeri, Norge kommer troligen snart efter, sen har vi hela smeten här i Sverige. Snart måste vi leta för att hitta en genuin svensk när vi tvingas ut på någon gata, det kryllar av svartklädda käringar med huvudet täckt, med endast titthål för ögonen och en kjol som släpar i marken. Inte att undra på om normala människor blir avogt inställda till ett sådant spektakel. Det borde vara regel att ta seden dit de kommer eller också återvända dit där de kom ifrån. Mycket av det ni kallar främlingsfientlighet tror jag beror på just avvikande klädsel, men också andra beteenden. Jag förstår att det inte är lätt att komma till ett i många avseenden okänt land, men något borde ni kunna göra för att smälta in i samhället, annars borde ni inte stanna här. För att återgå till romerna så är den bästa lösningen att inte ge några pengar då tröttnar troligen tiggarligorna på att vara här, utan söker sig till bättre jaktmarker. Och lyssna inte på den idioten som sa att det inte går att lagstifta mot tiggeri, för då måste man lagstifta mot fattigdom också och det går inte. Den dubbelnollan som sa detta måste vara född ur ett äggskal. Han borde ge sig ut i verkligheten och om han har tillräckligt ”skarpa” glasögon och någorlunda förstånd skulle han inse att tiggeri och fattigdom i det här fallet är två olika saker.
Funderaren.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.