Kristallkulan

Nyfiken av naturen så kunde jag inte avstå från att ta en titt i kristallkulan, och vad fick jag se? Jo ett land i förstörelse, där dess ledning hade mer än en skruv lös och lurade sitt folk. De utarmade landet genom att öppna dess gränser olovandes och kallade det hjälp till behövande. De behövande var till största delen laglösa individer och lycksökare som inte kunde styrka sin identitet. Landets politiker och journalister, de senare inom olika media, tycktes ha drabbats av en egendomlig sjukdom. Det verkade som om deras hjärnor ersatts av en kommunistisk surbrödslimpa och vart det leder är inte svårt att räkna ut. Politikernas enda uppgift tycktes vara att förtala, ljuga och i största allmänhet försöka trycka ned allt som inte den skruvlöse ledaren gillade. Nu fanns det även andra politiska partier men de var lika galna de också. Alla påpekade hur demokratiska de var och visst var det så att de sammangaddade sig emot det enda politiska partiet som ville landets bästa och som ville bryta dårskaperna.

Nu började jag att få nog av vad kristallkulan bjöd på, men då nyfikenheten pockade på så jag studerade vidare och fick inblick i nya dumheter. Det där med demokrati och lika värde hade de tydligen hört talas om men inte förstått dess andemening. Nu skulle det i alla fall demokratiseras inom de politiska partierna. Jämställdhet skulle det minsann bli, lika många kvinnliga som manliga tjänstemän skulle det vara. Kunnigheten var en underordnad fråga, att läsa och skriva var mindre viktigt. Nästa steg i den demokratiska processen var att hälften skall vara invandrare. Jag kom att tänka på att eftersom kunskap på det område tjänstemannen är tillsatt inom är betydelselöst men huvudsaken är att könet är rätt, så kunde det i så fall vara lämpligt att ha en häst som chef på jordbruksdepartementet. Aj, aj nu glömde jag demokratin, hästkraken måste väl också ha sin feminina motpol. Det får bli en ko och hon kan bli lämplig som generalsekreterare och därmed är den frågan löst.

Om ni tror att landets problem är löst i och med könskvoteringen så misstar ni er. Nej nu skall varje parti framföra sin hjärtefråga och när den frågan kommit upp på bordet så funderar många över hur hjärtat är skapt. Ta det här med miljöljugarpartiet i landet och hur de lurar landets medborgare med att jordens uppvärmning beror på bilism, industri och deras utsläpp. Tyvärr går oupplysta människor på den lögnen och föder miljöljugarpartiet så de lever gott på godtrogna människor. Solen styr vårt klimat och har alltid gjort det, kallt och varmt i perioder om 10.000 år, det finns otaliga bevis för att så sker. Senast uttalandet kom från Lund där en forskare sa att bilismen är en försvinnande liten orsak till temperaturhöjningen.

Ett kvinnligt snille från ett annat parti ville bygga ut antalet laddningsstationer för bilismen och på så sätt öka intresset för eldrivna fordon, med en samtidig höjning av drivmedelsskatten. Vem får betala kalaset? Ja inte ni i stan, men väl vi som lever på landet. Hur ”fan” tror du att en pensionär som tvingas ha bil har råd att köpa en ny eldriven bil för flera hundratusen kronor. Nej den straffas med en gammal bil och med ännu högre bensinpriser. Sådan är er jämställdhet och demokrati. Stoppa upp den i ryggslutet där hör den hemma. Ett gott råd, tänk innan ni talar!

Funderaren.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.