Sveriges Television

Vad håller SVT på med? Jag hade hoppats på att ni skulle ha en god etik, moral och fostrande anda på våra ungdomar, oss äldre struntar ni ända i. Men för att börja i rätt ända, jag förmodar att ni har anställda ljudtekniker så varför inte använda dem. Flyttar man mellan olika kanaler så är ljudstyrkan olika. Speciellt påtagligt är det när vi t.ex. byter från ”rikskanalerna” till de lokala sändningarna. Har vi sett nyheterna på kanal ett med normal ljudstyrka och sedan byter till t.ex. Östnytt så hörs det inte vad som sägs det är bara viskningar. Är ni ”osams” med lokal stationerna eller beror det på språkförbistring. Ja det var detta om ljudet.

Sen är det ang. programmen. Vad har ni för folk som är ansvariga för de olika programmen? Får man fråga vilken planet de invandrat ifrån? Här ser vi program där de inblandade tycks ha jätteroligt, skrattar och åbäkar sig så gott de kan. Vi äldre förstår ingenting, tycker snarare att det inbjuder till gråt. Skulle ”eländet” vara för de yngre så är det verkligen inte till någon god smak och uppfostran. Vad var intensionerna när TV på 50-talet startade, kan inte tänka mig att det var till att förstöra ungdomarna. I dag är frågan berättigad. Vad skall en normalt tänkande människa tycka när TV släpper fram vad ”skit” som helst till micken. Man kan få se personer röd eller grönhåriga med trasiga byxor och i övrigt illa klädd hoppande omkring med en gitarr hängande på magen. Efter att presenterat sig med några skutt på scenen raglar han fram till den uppställda micken gnager på den som om han vore en bäver vrålar sedan tre ord på Engelska ett flertal gånger samtidigt som han river på gitarren, och det skall föreställa sång. För mig låter det snarast som ”skrålet från slasktratten.” Men lugn finalen är kvar ”vrålapan” vänder ändan mot tittarna drar ned byxorna och visar ett otvättat arsel. Detta kallar jag inte god etik och fostrande för våra ungdomar. Förr fanns en tid då det inte skulle släppas in vad ”skit” som helst i TV. När det handlade om sång och musik uppträdde man korrekt gnagde inte på micken utan stod kanske 50 cm ifrån, och den som sjöng kunde sjunga och musiken överröstade inte sångaren.

På tal om musik så var det orkestrar värda namnet och inte som nu en massa gitarrer som de flesta inte kan hantera. Det låter snarare som om en katt snott in sig bland strängarna. Den som påstår att han kan sjunga har svårt att överrösta den där s.k. orkestern som består av ett antal illa klädda och tillika ett dåligt uppförande som hoppar omkring och river på gitarrens strängar med försök att överrösta den som påstår sig kunna sjunga Och det värsta är att han på fullt allvar tror att han kan sjunga, det är till att ha gott självförtroende. Ja mycket är fel men var skall vi börja? Det tycks varken finnas början eller slut på eländet. När det gäller TV så sänk avgiften till en hundring i månaden och ”skippa” en massa dåliga program så räcker de nämnda pengarna till ändå. Tänk också på att det finns sådana som kan sjunga, varför inte anlita dem. Ja så var det Timbuktu med sitt ”rappande. ”Slå oliktänkande gula och blå med järnrör” det hyllades av SVT:s chefer. Är det kommunist – sympati på SVT. Jag undrar vem som egentligen är gangster, i varje fall inte SD. Jag saknar ord men tycker ändå att galna personer i ledande ställning borde bort och ställas till svars för att de misskött sitt arbete, samt ersättas av normala människor. Musikredaktionen PSL är inte vuxna sin uppgift utan borde bytas ut mot normalt tänkande personer. Som det nu är så är de farliga för landet.

Funderaren.

Det här inlägget postades i Samhället. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.