I en dåres huvud

Se upp svenska folk, en dåre har troligen rymt från något illa bevakat dårhus. Försök få tag i honom innan han sätter dit en nolla efter de 42 kr litern för bensinen han förespråkat. Jag förstår att om man är sjuk (i det här fallet huvudet) så rår personen i fråga inte för sina handlingar. Men att föra fram dessa idiotiska tankar i pressen tyder på att det råder gränsfall även bland journalisterna.

Har den så kallade ”experten”över huvud taget tänkt sig hur gamla, sjuka och tillika pensionärer, men även andra människor på landsorten skall klara sig. En pensionär med mindre än 7000 kr i månaden som tvingas att ha en gammal bil för att besöka vårdcentralen i tätorten flera gånger i månaden. Inte nog med detta, alla livsmedelsaffärer på landsorten är borta, så för att införskaffa knäckebröd och surmjölk måste vi in till tätorten. Vi vill också leva om möjligt, pension räcker inte till så mycket mera. Klagar vi så får vi beskedet: flytta in till tätorten. Inte törs man bo där som gammal och sjuk. Där blir man ett säkert byte för alla ”olikfärgade” kriminellt belastade raringar ni släpat hit.

Ni som är orsaken till eländet tycks vara både döva och blinda. För att återgå till den globala uppvärmningen och koldioxidens inverkan på oss finns det åtskilliga frågetecken. Som det ser ut i stort är det en politisk ”anka”. Ett sätt att suga ut mera pengar och FN.s klimatpanel har misstänkts gå politikernas ärende i frågan. IPCC har säger dom överdrivet koldioxidens betydelse för klimatet beroende på felaktiga prognoser.

En hel rad forskare är också kritiska till att jordens uppvärmning skulle bero på de utsläpp av koldioxid som bilismen orsakar. Vi har blivit matade med skräckhistorier om isbergens försvinnande etc. I själva verket är det tvärt om, så gå inte på våra styrandes lögner. Antarktis är större än någonsin under de senaste 30 åren har isens maximala utsträckning vuxit med 0,8 %  per år. Arktis där har isen under 2012 växt med hela 60%. Ja så går att läsa för den som är intresserad och inte sväljer lögner som endast är till för att beskatta människan ytterligare.

Ett orosmoln som dykt upp i samband med jordens uppvärmning är dessa ”gröngölingar” dom fick luft under rabarbersbladen och dom går hårt fram. Men synar man dem närmare så finns inget av nytta att finna, men väl tvärtom. Här i Sverige är tuppen i hönsgården en stor och farlig ”streber” han kan gå över lik för att nå sitt mål, tar ingen hänsyn till den lilla människan. Hans mål är makt och toppen på stegen, ”usch måGud bevara oss”. Vore det inte bättre att arbeta för ett bättre framdrivningssystem för våra fordon, förlåt det var en dum tanke av mig. Till något sådant fodras ett gott huvud och mindre karriärtänkande.

Ni som röstar på dom gröna tänk er nogsamt för. För jag antar att ni inte vill ha högre skatt och en annan massa elände en sådan röst innebär. Hjälp inte karriärryttaren mot toppen en sådan tanke är olustig.

Funderaren.

Det här inlägget postades i Miljö, Samhället. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.