Sveriges försvar.

Hur står det till med den svenska försvarsförmågan? Som en vanlig svensk kan vi innan ”tanke förbud” lagstadgas fundera över möjligheterna att försvara vårt land. Som tankarna inom försvaret råder tycks det mesta handla om pengar mestadels till inköp av t.ex. nya flygplan, stridsvagnar och handeldvapen inte minst kostnader för att utöka personal och soldater. Ja tycker med mitt sätt att se landets försvar så kan man inte blundat för verkligheten. Vad förväntar vi oss, fientligt anfall i så fall varifrån. Det verkar som man underförstått menar vår granne Sovjet att de funderar på att angrips oss, mot dem har vi i så fall ingen chans som militären har tänkt sig vårt försvar.

Vi får inte blunda för våra inhemska problem, Ni prisar ett mångkulturellt samhälle en åsna kan se vad problem det innebär. Irland mins vi som närmast logiskt sett var det ett religionskrig. De flesta länder med delad kultur eller religion har eller får problem ofta blir det inbördeskrig, folk flyr till Europa det har blivet kännbart även för oss. Tro inte att vårt land skulle undgå problemen vi har redan en god grogrund för inbördeskrig i landet. Så se upp!

Eftersom vi troligen inte kan stoppa en större invasionsstyrka får vi övergå till gerilla verksamhet då är det möjliga att uttrötta en angripare så den ger upp. Jag menar alltså i stället för att onödigt satsa pengar på tyngre vapen som om några år är omoderna i försvarssyfte. Jag förordar att vi i stället kollar vårt land geografiskt och se var och hur de olika platserna kan vara behjälpliga vid gerilla verksamhet. En trolig invasion mot vårt land kommer troligen att ske mellan Göteborg och Stockholm. Tyvärr är det den svåraste delen av landet i försvarshänseende vi tvingas troligen låta fienden inta stora delar av vårt land men har möjlighet att störa eller stoppa mattransporter och material.

Ett större antal välutbildade soldater med moderna handeldvapen granater även tillgång till vapen att skjuta ned fientligt flyg är billigare och till större nytta, de är lätt förflyttade och kan komma undan fientligt flygspaning etc. Inlandet och norrland erbjuder stora möjligheter att från skyddade platser tillfoga fienden förluster och strypa mattransporter och mycket annat. Varför inte lite nytänkande. Militären går  i samma tänkande och spår som man gjorde  när ”Korsriddarna” härjade. Men även längre tillbaka i tiden utgick man ifrån att det är storleken som är avgörande för en seger men så behöver det inte vara när det gäller försvar. Däremot vid ett planerat anfall avgör storleken en troligare seger

Ja det var några funderingar om försvar för ett litet land att på billigaste sättet försvara sig. Jag har svårt att förstå militärens enögda seende. Litet eller stort land måste enligt mig bemötas olika vid en invasion . Vad skall Sverige med tunga och dyra vapen till som är omodernarena vid inköp de gör bara hål i stadskassan och inte stoppar de någon invasion från något land med stor krigsmakt. Ja svenska folk tänk över saken, man bör alltid ha genomtänkta svar innan man går in i någon dispyt.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.