TV låt enbart ämneskunniga personer få tala

Inte allt för sällan tycks det vara inlägg av personer med dålig hjärnkapacitet som framför sina idéer. Nyss läste jag om en kvinna som påstår att brister i sjukvården inte beror på invandringen utan att det beror på oss svenskar som blivit gamla. För det första så var vi svenskar 1980 7,5 miljoner i dag är vi med invandringen över 10 miljoner. Det Svenska samhället var anpassad inom alla olika områden till god service för landets svenska befolkning innan invandringen. Vad hände sedan när landförstörare Reinfeldt utövade sina diktatoriska idéer utan att tillfråga svenska folket som inte röstat på honom, för att förstöra landet utan tvärt om. I stort sett har det mesta havererat och vi äldre kommer i kläm.  Pensionerna är lägst om vi jämför dem mot våra tre grannländer. Kan det bero på att de inte är nerlusade med utlänningar, man kan fundera.

Allting blir dyrare Vattenfall leder prishöjningarna hur galet kan det bli ni borde veta hut och tänka på oss pensionärer. Min elförbrukning var på 2,599 kr. men nätanslutning allt så trådarna till bostaden kostade 5,119 kr. helt vansinnigt. Min pension är 10,000 i månaden alltså nästan 8,000 i el kostnad det är inte min enda kostnad, gräsklipparen repareras för c:a 3000 kr. Villaförsäkringen så väl som bilförsäkringen har höjts allt detta för det klientel ni släpat hit. För egen del har jag inte pengar till att köpa mig ett par skor, ej heller att laga tänderna saknar tänder i överkäken på grund av en blodförgiftning. Jag får väl måla mig svart och stå i invandrarkön då får jag tänderna lagade för 50 kr. och mera pengar än vad jag nu har i pension. Samtidigt skall ni veta att jag har haft samma eldistributör i drygt 60 år och hela tiden betalat för dessa sketna elkablar som i nuläget borde vara slutbetalda i stället för att bli prishöjda. Ungefär samtidigt anslöt jag mig till Telia och anslutningsavgiften var ganska blygsam, sedan betalade man endast för de perioder man ringde, så borde det vara med Vattenfall också. Om så hade varet fallet hade jag knappast behövt betala elkablarna i dag.

Så har vi då tyvärr stadsministern Löfven han önskar han vore envåldshärskare ”då skulle vi få se på annat.” Envåldshärskare eller diktator ingen skillnad, han har uppträtt redan nu som diktator. Hur är det med yttrandefriheten den är redan påhoppad. Vi får inte säga ”svartskalle” då blir det disciplinära åtgärder, men om svartingen kallar oss ”Vitling” tycks det vara OK hur förklaras det ” Mr. diktator” är inte det också ett ingrepp i yttrandefriheten, är man svart så tycker jag att ordet svart inte är något som ni fått till att betyda ”nedsättande.” Ni tycks också få alla som inte gillar invandringen till att vara rasister, men man kan inte begära så mycket av personer födda med för lite under mössan.

Så är våren på intåg men än är det en del kvar till den riktiga värmen kommer, det finns massor av olika blommor i trädgården och jag såg idag att det finns knoppar på träden. Till våren tillhör det också att det finns fågelholkar uppsatta. Vi fick två hemgjorda fågelholkar av en bekant, när jag såg dem sade jag att de är för trånga och ingångshålet var för högt i förhållande till botten. Men han var optimist och satte upp holkarna så jag hade uppsikt över dem. Men som jag sade så när fåglarna kom och tittade in i holken så ”skakade” de på huvudet och kom aldrig mer tillbaka de meddelade också sina kollegor att holkarna var farliga. Holkarna monterades ned och två nya holkar med större innermått sattes upp där de förra satt, till utseendet var de exakt lika men större. Men fåglarna har ännu så länge lyst med sin frånvaro de tror att holkarna är de samma som de ratade. En trevlig vår och tillika sommar önskas av.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.