Ett upprop till Sveriges elkonsumenter

Jag förmodar att det är flera och inte enbart jag som motsätter mig höjning av det statliga elnätets hantering av våra pengar. Framdragning av trådarna till konsument är och har undre längre tid kostat mer än nödvändigt. Jag skriver rent allmänt utan att blanda in siffror. Själv har jag varet Vattenfall trogen i ca 60 år så de elledningarna jag använt under den tiden borde vara betalda med ränta och inte prishöjda. Man måste säga stopp någon gång och det har jag gjort. Det är alltså inte kilowattpriset även om det är tillräckligt högt som jag i första hand protesterar emot utan de elektriska tilledningarna till huset. Vattenfall som är ett statligt företag borde gynna sina abonnenter i stället för att ”kväva” dem genom att höja allt som går att höja. Det tycks blivet så att Statliga vattenfall blivet en lämplig ”mjölkko” att få fram pengar till stadskassan för att kunna spendera dem på annat än den sociala tryggheten för våra pensionärer, sjuka och handikappade.

Vilka eller vilken firma sätter upp de nya högspänningsledningarna? Har någon entreprenad utlysts även i andra länder för att få billigast och bästa arbete utförts? Eller bortser Statliga vattenfall från en eventuell prisbild t.ex. från Kina. Om ni inte sökt den billigaste och bästa vägen beror det i så fall att ni kan krama svenskens plånbok till sista lusöret, pengarna går ändå till staten där de troligen hanteras på ett sätt som ogillas av de flesta. Hur länge skall jag betala elledningarna fram till min verkstad eller villa? Telefon ledningarna gick via stolpar innan de grävdes ned. De var samma sak med elledningarna innan de grävdes ned. Jag har inte betalat teleledningarna enbart inkopplingen av telefon, varför betala elledningarna i all evighet. Svenska folket borde organisera emot som man kan se som stölder. Bygger vattenfall nya högspänningsledningar så finns det tydligen pengar. Om det är abonnenternas tidigare inbetalda pengar ni spenderar borde ni veta ”hut” och minska kostnaden för den enskilda förbrukaren.

Personligen anse jag att ni misskött ert arbete vad gäller luftburna elledningar troligen i ett misslyckat försök till sparande. Eftersom vårt land är ganska skogrikt betyder det att elledningar tvingas gå genom ett flertal skogar. Ni har gjort gator och hugget ned trän så ledningarna skulle skyddas vid stormar som vi vet, så har flera områden blivet utan el under höststormarnas framfart. Allt beroende av snålhet. Träd kostar pengar, därför har man snålat med att ta bort träd man har chansat på att de kunde undvikas att ta bort. Resultatet har vi sett och det vart inte billigare snarare tvärtom.

Nu funderar jag på om det inte finns någon eller några personer som kan få igång en storm av protester mot Statliga vattenfall. Försök väck upp de försoffade, slöa för att inte säga de ”flata” svenskarna, tänk på ”Dalaupproret ”där var det ”Go” något som saknas i dagens Sverige. Det finns mycket som är tokigt Det sägs att mångkultur är bra för landet. Det är lätt att hitta raka motsatsen i ett flertal länder. Vi tycks vara flata och knyter näven i byxfickan men vad händer i framtiden osvuret är bäst tycker,

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Politik, Samhället, Teknik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.