Naturen hjälper när du ber om hjälp

Vad de flesta människor inte känner till är att vi är hårt knutna till allt övrigt i naturen. Livet har vi gemensamt med växter buskar och träd, ja även själva jorden och dess berg och stenar. Tänk på det när ni plockar blommor, ett grässtrå som gräsklipparen klipper av lider och försöker leva vidare som vi kan se. Så är det med allt här på jorden allt försöker överleva och utvecklas även vi människor. Livet är gemensamt för allt här på vår planet, men också det vi benämner döden. Det finns ett ordspråk som säger den enes död den andres bröd. Det är tänkvärt då livet är en rundgång där vi som död berikar jorden med vår kropp och jorden svarar med att ge näring till ett nytt liv i någon form. Vi har som människa utrustats med en intelligens som är tänkt att ligga ett trappsteg över djurens förmåga till ett logiskt tänkande, men ser vi till hur världen ser ut idag blir man tveksam om det inte håller på att bli tvärtom.

För att anknyta till rubriken vill jag nämna en händelse som i högsta grad berörde mig. Som många andra har jag en hobby, jag samlar på gamla radioapparater och radiorör. Jag reparerar radioapparater från 20-30 och 40 talet vilka jag försöker sälja till samlare men även andra som önskar ha en gammal radio i hemmet. Av nämnda anledning har jag en skylt som säger att jag har gamla radio till salu. Som gammal och fattig kan en oförutsedd utgift ställa till med stora problem. Så blev det också i mitt fall när jag tvingades att inskaffa 10,000 kronor, inte något som jag i varje fall snyter ur näsan. Vad göra, jo jag tar hjälp av naturen. Framför mig i fönstret ser jag vår gamla ek, som måhända kan hjälpa mig att lösa mitt problem. Sagt och gjort jag går ut till eken, lägger mina händer på trädet och ber eken om hjälp, samtidigt som jag förklarar hur mycket pengar jag behöver och varför. Några dagar senare kom en italiensk registrerad bil ner på gården, mannen frågade om jag också hade radiorör, vilket jag bekräftade. Jag visade rören och sade att jag helst ville sälja samtliga. Nämnde mitt pris 10,000 kronor vilket han accepterade.

Jag frågade vart han var på väg. Han talade om att han varet gift med en svensk kvinna men var skild, sade att han hade en dotter med sitt X som numera bodde i Stockholm dit han var på väg för att hälsa på. Om du skulle till Stockholm varför lämnade du då motorvägen och åkte mot Örebro frågade jag. Ja faktiskt vet jag inte varför, fick bara en tanke att vika av mot Örebro, sedan såg jag din skylt och nu är jag här. Han lastade in radiorören i sin kombibil, betalade och tackade vände sedan åter mot motorvägen, Stockholm och sin dotter. Detta kan låta som rena turen att han besökte mig, men förstår vi hur naturen fungerar då finns det inte några tvivel, det är ren och skär logik. I det här fallet talade eken via rotsystemet om för sin närmaste granne att jag behövde hjälp det spred sig vidare upp till motorvägen och till italienaren som i det här fallet arbetade med elektronik med anknytning till RAI samtidigt som han privat också renoverade äldre radioapparater varför radiorören var extra intressanta. I detta fallet så blev jag hjälpt tack vare att telepati mellan växter ock träd förde fram budskapet till en lämplig person som fick en telepatisk ingivelse att lämna motorvägen för att besöka mig, på så sätt blev vi båda två hjälpta.

Funderaren.

Det här inlägget postades i Naturen, Naturväsen, Tankar om, Tankeläsning, Upplevelser. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.