Nato ja eller nej.

Frågan om Nato- tillhörighet tycks diskuteras över våra huvuden trots att det är en av de högst betydande angelägenheterna för vårt land och folk. Det har visserligen talats om röstning i frågan, men jag ser inget positivt med en röstning om inte de två möjliga alternativen klargörs på ett betryggande sätt. Vad blir resultatet om nejsidan vinner och vad innebär ett ja till Nato? Detta måste helt klargöras innan en röstning kan anses vara vägledande. Hur ser vår granne i öst på Sverige? För närvarande är det Vladimir Putin född i Leningrad den 7 okt 1952, President i Ryssland 7 maj 2012, tidigare Överstelöjtnant i KBG. 2008 började han tillföra pengar till försvarsindustrin med syfte att modernisera Ryska försvaret som höll på att komma på efterkälken sett mot stormakten USA. Men hur ser han på Sverige? Troligen ser han problem om vi eventuellt går med i Nato. Han känner sig kringskuren och det är det sista han vill men och andra sidan, vad kan han göra åt saken? Att invadera vårt land är troligen inte den första tanken det skulle bli, för stora konsekvenser och eventuellt starta ett nytt krig med okända påföljder. Nästa tanke han får måste också vara mycket irriterande, nämligen om Sverige går med i Nato riskerar han att USA monterar kärnvapenbärande missiler i landet, vilket innebär att de nästan knackar på dörren i Kreml. Måste kännas som en otrevlig tanke. Jag vill inte vara i Putins kläder, valen han står inför är inte av den enklare sorten, men välja måste han, ändå hoppas jag att han väljer rätt. Han är, som jag tror, en klok man.

Ja, så har vi då vår eventuella beskyddare USA. Ingen tror väl på allvar att de skall hjälpa oss så där bara för skoj skull. Nej, de vill säkert få ut mest valuta för pengarna, förr har de alltid tjänat på krigen om vi undantar Vietnamn. Sverige skulle få lova USA att kärnvapenbärande missiler skulle få utplaceras på valda platser för att nå Ryssland med kort varsel vid en eventuell konflikt. Och vad kan vi sätta emot, ”nada.” Ja, så är det med den saken. Men vad händer vid en konflikt mellan de två stormakterna? Eftersom Sverige får kärnvapenmissiler och tillika amerikansk personal och dessa befinner sig på kort avstånd från t.ex. Moskva så kan vi vara säkra på att Ryssarna först av allt försöker att slå ut dessa med påföljd att vårt land endast kommer att nämnas i våra framtida historieböcker som landet som försvann under Rysk- Amerikanska kriget. Vårt land blev således skådeplatsen och totalt uppbränt och förgiftat. De båda stormakterna är till arealen så stora att mycket återstår trots att förstörelsen blir stor. Detta och mycket annat bör vi informeras om så vi hör det med båda öronen innan valsedlarna trycks i handen på oss.

Apropå val så minns vi den Moderata ”Träsleven Batra” hur hon utnyttjade möjligheterna att behålla sin riksdagsplats 2002 genom att publicera sex fantasier och utlova nakenbilder på sig själv. Träsleven är i dag 44 år och förmodligen full av kvisthål men trots det blev hon Moderatledare i dagarna. Hennes slogan är ”Lantisar är dumma & Sex säljer.” Att ligga och skava på en” kvistig träslev” säljer nog bara en gång till och med av dumma lantisar. Ja, så var det där med att rösta, är rösträtten borttagen eller är det klumpröstning som gäller numera? Som vanligt är informationen dålig, är jag borglig, sosse, kommunist eller ve och fasa grönsaksljugare? Bra att veta vem vi är, så vi inte gör bort oss när vi talar med grannen. Hejdå valklumpen.

Funderaren.

Det här inlägget postades i Politik, Samhället. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.