Människan.

Ser vi på mänskligheten i dag, så funderar den tänkande personen på om västvärldens expanderande teknologi verkligen är tillnytta för människan. Eller mördar den oss, troligen i snar framtid jag ser tanken berättigad.  Grunden för allt liv på vår planet är ”luft, vatten och mat i någon form.” Ser vi på luften så är den av vår bekvämlighet bl.a. dålig. Tekniken tillgodogör oss med bekvämlighet, men vi får också betala ett dyrt pris för oren luft som i längden skadar oss. Det är inte bara människan som tar skada utan all växtlighet buskar och träd likaså. En del växtlig har redan försvunnet andra är på god väg också.

Sedan har vi också ”vattnet” som redan idag är giftigt i vissa sjöar och vattendrag. Fisken dör och flyter upp på land. Den fisk som fortfarande lever gör det på övertid och den säljs, men är inte frisk därför är den förknippat med varningen att inte ätas för ofta, det säger allt. Fisken har varet en relativt billig mat men den håller på att bli farlig att äta.  Eländet beror på att vi tömmer och slänger skadliga saker i hav, sjöar och vattendrag. En hel del slängdes i havet och större sjöar av militären vid krigssluten, det kunde vara stridsgaser och material som man ville bli av med. Granater och bomber som under åren som gått fallet sönder och blandats med vattnet. Tankbåtar med olja som läkt ut oljan. Båttrafiken som släpper ut olja men också tömmer toaletterna, det gäller också fritidsbåtar inte lämplig föda för fiskarna. Allt gift i våra vatten kommer i retur till människan och bidrar till sjukdomar och död beroende på människans oförmåga att se framåt och se konsekvenserna av den dåliga teknologi vi utövar.

Människorna ser de olika och nya uppfinningarna som positiva och sett i samklang med den teknologi vi lever med är det förståligt men sanningen är en annan den utrotar oss sakta men säkert. Dels beror det på att vår IQ sjunket och der gäller även synen på alla nyheter på olika områden de kommer i slutändan att skada oss människor. Ointresse möjligen lathet gör att vi inte är intresserade av vårt fortsatta liv ej heller för våra ev. barn och deras framtid. Vi är ganska  egenkära och det gäller som oftast om pengar. Ett olyckligt ”ont” tyvärr så vet jag inte om något bättre system. Pengarna är en betydande del i det felaktiga systemet vi lever i men jag har inte något bättre förslag. I och med att dåvarande människor fick ”elden” av några besökare från rymden tycks det vara starten av vår teknologi. De kunde inte behärska elden då   och senare människor med tekniskt kunnande har under tidens gång inte heller kunnat behärska eller förstå vart den tekniska utvecklingen är på väg är det av lathet eller oförmåga att se följderna det är svårt att säga.

Det talas mycket om miljö och smältande isberg, och man tror sig med pengar kunna ändra på miljön ett sätt att använda miljön är att lura av lättrogna människor pengar. Miljön klarar sig själv och människan kan inte ändra på något. Planeternas rörelse och vår placering i Vintergatan är de som bestämmer, Löfven får böja sig antingen han vill eller inte, titlar och pengar till trots. Tro inte på politiker de vet ”nada” förutom lönen så klart.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.