Gammal eller ny teknik.

Enligt Horodotos en grekisk historiker skulle det taget 100 000 personer och 20 år att bygga Cheops pyramiden. Vi får väl tro vad vi vill, det var väl en beräkning och inget Gudsord. Hur som helst så byggdes pyramiden med dåtidens teknik utan maskiner, kranar och dylikt. Pyramiderna är inte det enda som byggds med stora stenblock. Även i vår tid har en man från Lettland som emigrerade till Amerika byggt ett stenslott (Coral Castle) i Florida välkänt turistmål med många besökare,” sök också på datorn.” Slottet har han ensamt byggt utan hjälp av maskiner, Byggmaterialet var stenblock stora och vägde många ton en del närmare 100 ton. Dessa flyttades lång väg för att komma på platts.

Eftersom mannen var något av en enstöring och var lite udda så kollade de upp honom så gott de kunde. Ofta kunde det komma stora stenblock under natten som lade sig på rätt plats. Nyfikenheten gjorde att de försökte kollad upp manen under natten för att se hur han fick de mycket tunga flygande stenblocken på rätt plats. Det som hände var att mannen sjöng något som liknade en okänd sång allt medan de stora och tunga blocken kom flygande i luften och lade sig på plats. De som skulle avslöja hemligheten med stenblocken lyckades inte och ”sången” sade dem ingenting. Detta var en byggkostnad som med material var gratis. Och vi borde försöka att få klarhet hur det fungerar. Ämnet är tydligen för enkelt att förstå. De som borde forska i ämnet deras tankebanor ligger i på högre nivå. och de vägrar gå ned och söka sanningen, De rynkar på näsan och menar att allt är skrock och lögner de har betalt ändå så varför bita i ett surt äpple.

Pyramiderna byggdes troligen med samma teknik. Jag har hört olika tokiga byggnads förklaringar av pyramiderna, så jag blir betänksam över de olika byggsätten som anges av olika personer ingenjörer med teknisk bakgrund med flera. Det verkar som om de hade för lite att tänka med i huvudet. Mindre än en person med mera normalt tänkesätt. Har ni aldrig snuddat vid tanken på att det förr i tiden kunde finnas mera jordnära och vanliga sätt att flytta saker och ting. T.ex. att använda ljud på ett speciellt sätt och en viljestark tanke. Ljudet kunde få rätt frekvens genom att blanda t.ex. ett antal trumpeter och avstämma dem olika så den gemensamma tonen fick ett vist ”utseende” fungerade det inte första gången så fortsätt med andra kombinationer tills det fungerar. Det kan liknas vid ett lotteri förr eller senare blir det vinst. Nu har jag svårt att tro att det jag sagt kommer att bli verklighet, kanske mest av lathet och ointresse. För drygt 30 år sedan läste jag en intressant bok, namnet och författaren kan jag inte komma ihåg. Däremot vet jag att det var en svensk forskningsresande och han besökte Tibet och ett munkkloster Han ville studera munkarnas livsfilosofi. Första dagen efter ankomsten fick han bevittna följande. Tio munkar hade ställt sig en ring runt ett stort stenblock de blåste i långa rörliknande blåsinstrument och stenblocket flög upp på ett närliggande berg, där de byggde ett nytt kloster berättades det. Berget var stort och högt dessutom platt på toppen, utmärkt för att bygga ett nytt och större kloster. (Jag vet också att Japanska forskare har lyckats flytta föremål med ljud.)  Så ni forskare var så goda att forska vidare.

Funderaren

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.