Jag blickar bakåt 90 år.

Tro det om ni vill, men som knappt två år har jag minne av släktingar som besökte mina föräldrar. Jag minns också vad min mor sade till mig vid ett tillfälle. Vet inte om det är vanligt vid så tidig ålder minns att jag inte kunde sitta utan föll omkull. Det har många år sedan den tiden men som jag ser det inte till det bättre. Trots det så är den allmänna synen den att vi har det bättre idag än vad vi hade på 20 talet. Vad är då bättre? Jo vi har fått en teknisk utveckling i västvärlden som underlättar vår tillvaro på de flesta områden det är sant men vart leder den i slutändan som ändå är oundviklig. Vad har vi glömt. Vi har glömt det enda vi har till sammans med allt annat som finns på vår planet som var avsett till att olika livsformer skulle kunna leva och försörja sig på vad planeten jorden hade att erbjuda.

Vad har vi då som är gemensamt för växter, träd, vatten, djur, jorden och inte minst människan vi själva. Alla är vi beroende av livet ett grässtrå eller en människa livet är det samma för allt levande som finns.  Det sorgliga är att den moderna människan är ganska bekväm och gärna ser att tekniska hjälpmedel underlättar dagens arbete och förstår inte att vårt tekniska kunnande var feltänkt redan i början och vi tycks inte i nuläget heller inte förstå vad som kommer att hända i slutändan. Vi kan redan nu se att det inte står rätt till med den planet vi skall leva och bo på.

Ser vi till jordens trädbestånd så minskar det oroväckande fort allt beror på ekonomisk vinning mycket går till fabriker som i sin tur gör ekonomisk vinst på sina produkter till konsumenten. Resultatet blir mindre syre att andas in ju mer träd som försvinner för att inte tala om de olika djur och fåglar som kommer att försvinna. Hur är det med vattnet man behöver inte blicka långt bort för att förstå att det inte över huvud taget inom en nära framtid inte blir möjligt att äta fisk eller skaldjur. Men våt jord den kommer väl att ge oss åtminstone bröd, kanske men kommer det att räcka till. Jordbruken är så stora och fodrar en stor maskinpark för arr hinna ”bärja” skörden  men det räcker inte bönderna är också beroende av att väder och vind är bra både på vårsådden men också på hösten när säden skall skördas vädret vid de olika årstiderna måste vara lämpade för goda skördar

Den tekniska utvecklingen om den fort sätter kommer dess återverkande döda oss i slutändan miljön tål inte att behandlas hur illa som helst. Sen skall vi inte glömma att naturen kan ställa till det så landet blir obeboeligt. Sommaren är den varmaste som jag minns så då ställer man sig frågan varför? Som jag förstår så ligger inte vår planet fastlåst på samma plats utan den rör på sig liksom allt annat i universum troligen har hans förflyttning orsakat vår varma sommar till mångas glädje som gillar värme jag är en av dem. Jag har hållet på att skriva ”bloggar” under flera år och det börjar bli svårt att hitta ämne. Datorn pajade och år borta för reparation måhända skall jag se det som att sluta. Har också ett annat intresse som i stort sett legat i malpåse. Mina ev. läsare kanske förstår att ämnet är UFO jag startade Riksorganisationen UFO Sverige en gång i tiden. Där jag bor har jag haft två utomjordiska besökare båda besökte mig i verkstaden, den första vill jag helst inte återse han spred någon mycket okänt och påträngande det liknade lukt men det var det inte det var mera som om luften förpestades.  Jag kunde inte vara kvar i verkstaden det var omöjligt jag låste dörren och gick in. Dagen efter fanns otäckheten kvar men i mindre omfattning så med dörr och fönster öppna kunde jag vara kvar.

Ps.

Gödselspridare.

Jag trodde i min enfald att det bara var bönderna som spred ”skit” på marken. Men det var tydligen fel det kan tydligen finnas i huvudet tvåbenta individer också. Hur är det med våra politiker de tycks vara sammangaddade för att skita ned SD. Om förståndet kunde räcka en aning längre än vad näsan gör skulle ni förstå att det finns människor som sympatiserar med tanken på att genuina svenskar borde på pension som går att leva på, det går inte på 7000 kr. i månaden. Den där sossen Löfven har lovat miljarder åt flera håll naturligt naturligtvis är det bara valfläsk tro inte att det blir verklighet, vi ar sett tigare vad vallöften är värda. Han hade också mage att påpeka att personer som efter att ha arbetat i många slitsamma år borde få en pension som går att leva på. Du har nu under fyra år misskött landet och haft tillfälle till att betala pensioner som går att leva på som jag nämnde går det inte med 7000 kr.i månaden Men då tyckte du väl att det räckte eftersom du inte gjorde någonting åt saken. ”Fy tusan”” Och dig vill du att vi skall rösta på, nej vi som är Svenska pensionärer hoppas jag på att ni lägger t.ex. rösten för SD det tycks vara det enda vettiga alternativet.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.