Gammal och Sjuk.

Jo då vi blir både gamla och sjuka om vi får leva tillräckligt länge. Under vår verksamma tid har vi byggt ett välmående land som vi nu ser ”nedlusas”och förstöras av oönskade invandrare som klagar på det mesta och som i protest bränner bilar och hus. Våldför sig på kvinnor skjuter och knivskär efter behag. Och något straff är inte att tala om i stället öser ni pengar över dessa odjur. Pengar som i stället borde varit en riklig pension till de gamla på äldreboenden, de hade tänkt sig att få ett bra och bekymmerfritt liv efter ett hårt och slitsamt arbete. Så blev det alltså inte. I stället tvingades de till ett privat äldreboende där de tynar bort på grund av dålig kost och omvårdnad. Ägaren är ute efter en god och riklig vinst i första hand och därför blir allt annat eftersatt. Resultatet har blivet att de gamla svälter ihjäl i brist på mat och omvårdnad. Vid läkarkontroll fan man en person som vägde enbart 35 kilo En regering som låter folk svälta till döds samtidigt som de överbetalar invandrarna som har så bra förmåner att de kan resa hem på semester till det land de flydde ifrån, samt ta med sig pengar att spendera för att visa hur bra man lever Sverige. En regering som tillåter detta borde fortare än kvickt ”avsättas.”Runt om i världen frågar man sig när kommer ”upproret” ja, svensken är tyvärr sen till handling men någon gång tar det väl ”hus i helsike.”

Förr i tiden var Sverige styrt av personer som hade en frisk och oförstörd hjärna då var hemmet för de äldre statliga. Längre tillbaka var det ”fattighusen som gällde” och det är väl inget vi vill ha tillbaka. Men med som allt annat fans både (dåliga och bra fattighus) det fans också en gemenskap som inte finns i dag och sammanhållning likaså. Jag personligen är av den åsikten att vitala saker som sjukhus, äldreboende, vägar, järnvägar och tågtrafik och ytterligare några till borde vara statliga och inte vinstbärande. Naturligtvis kan statliga inrättningar misskötas men då skall ansvarig ”sparkas”med omedelbar verkan. Ett antal tjänstemän bör tillsättas som tillsyningsmän, men inte ha samma tjänst längre än ett år sedan skall tjänsterna bytas inom kåren på grund av att ryggdunkningar mutor och vänskap gärna uppstår efter längre bekantskap.

Sjukhus personalen, inte minst läkarna bör vi känna oss bekväma med och kunna föra ett normalt samtal i de fall det går att tala med dem och få vettiga svar. För några år sedan blev jag sjuk en fredags kväll och jag förstod att det var en ”Tarmficka” hade varet med om det tidigare. Eftersom vårdcentralen hade stängt till måndag och värken började bli minst sagt besvärande beslöt jag mig för att besöka Motala lasarett för att få hjälp. Jag blev hänvisad till ett rum och efter ett antal timmar kommer doktorn in han var från Indien och var lika dåligt som hans medicin. Jag sa att det var en tarmficka och jag behövde antibiotika han klämde på magen och sade ”åk hem och drick vatten” sen gick han. Vad tycker vi om en sådan behandling för en kostnad av 350 kr plus resan.

Första gången jag fick ont i magen så åkte jag direkt in till Motala lasarett där de rodde att de var blindtarmen, blev undersökt med röntgen men det tycktes inte vara något fel på blindtarmen, så då misstänkte läkaren att det kunde vara grovtarmen som hade en tarmficka. han och gav mig antibiotika men tyckte jag kunde stanna kvar till nästa dag han var noggrann, något man saknar av dagens utländska läkare. Jag blev kvar över natten och på morgonen serverades frukost på sängen in kom en tjej med en bricka som hon slängde på bordet hon varken hälsade eller sa var så god. Jag tyckte att hon bar sig minst sagt illa åt så jag kunde inte hålla tyst, ja påpekade att jag inte var en hund flickan stannade upp mitt i steget sedan försvann hon ut genom dörren. Jag såg inte henne mera, kanske hon blivet retad på morgonen vad vet man.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Demokrati, Politik, Religion. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.