Vad är liv och varför.

Personligen tycker jag frågan är berättigad. Intressant och som tanke stimulerande. Om vi skall diskutera en fråga är det nödvändigt att ha en stabil grund att utgå ifrån. Men var hitta denna fasta punkt? Religion är väl så god som något annat så jag utgår från den. Någon eller något har skapat vårt universum men till vad och varför. Eftersom min tankeförmåga omöjligt kan förstå tillverkaren av vårt universum får det bli spekulationer. Enligt vår Bibel tycks det vara en manlig person som är i normal storlek men med stor visdon och outtömlig skaparförmåga eller är han endast en tänkande livskraft, obestämd till form och storlek. Tänker vi vidare så säger han att vi är skapade till hans avbild, i så fall borde han vara normal till storlek men vida överlägsen i tanke och gärning. Antag vidare att det måste vara han som i sig själv är livet i så fall har han  påfört universum, allt vi ser omkring oss  utan liv skulle ingenting existera. Varje liten sten eller grässtrå liksom allt annat vi ser av skapelsen har liv, om inte så finns det ej. Det betyder att om vi hugger ned en buske så har vi dödat den och gjort ett ingrep i det totala livet d.v.s. skaparens verk.

Nu frågar nyfiken kan det finnas flera herrar liknande vår skapare, kan det i så fall röra sig om en tävlan till att bygga bästa universum? Eller är det så att vår skapare har en önskan att sprida livskraften och därför byggde han universum som boningar till livet allt från den lilla stenen till oss människor. En annan tvetydighet infinner då  omedelbart. Det sades nämligen att i vår herres hage finns många boningar allt enligt vårBibel. Hur skall vi se detta uttalande. Jag tolkar det så att det var återberättat av något eller någon.  Skaparen menade troligen att i universum fanns många olika boningar det hade han sett till från början i och med att kunde finnas olika livsformer med olika krav.

Som vår religion säger så finns det två olika tankar, vi benämner dem onda och goda tankar och ideer även skaparen hade den benämningen på de två olika tankeriktningarna. Vi ser de olika tankesätten dagligen som det ser ut sedan lång tid tillbaka så är ondskan utbredd och det verkar som den gör stora framsteg i dagsläget. Varför tillät skaparen att ondskan kom in i bilden? Tydligen var han tvungen att följa naturlagarna och de säger att en sak måste ha sin motsats. Alltså Ont – Gott det kommer alltid att vara en kamp om livet och rent logiskt kommer det goda att vinna kampen, men när, det kanske inte blir i vår tid. Frågan vad som är meningen med livet återstår. Troligen är hela universum ett växthus – skola för att livet skall kunna förädlas i godhet och bli anpassbart till sitt upphov. Jag gissar att alltsammans är en process som universum och livet genomgår.

Vi lever i en farlig tid atomkrig nästan hänger i luften Våra herrar i öst såväl som väst vässar knivarna och frågar inte folket om lov till krigshandlingar, det är ju ändå de som slaktas. Upphovet till eländet gömmer sig i förut iordningställda bombsäkra stridscentraler och känner sig säkra. Ett fegt sätt att gömma sig för de faror de själva är orsak till.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.