Ett inlägg från Fundraren.

Om universum som enligt vetenskapen tillkom genom Big-Bang, alltså en punkt. Då borde allt vara på väg med samma kurs från Big-Bang punkten och med en hastighet som är lika med utgångshastigheten ”i lufttomt rum”. Nu är det inte så enligt den senaste vetenskapen. Planetsystem, nebulosor, galaxer och annat i universum sägs ibland kunna kollidera, med varandra.  Hur är det möjligt om allt är på väg åt samma håll. Och deras hastighet kan variera enl. nya mätningar och till och med ”öka”.

Nu tror vi människor att vi är så stora och viktiga så att vi kan påverka naturkrafterna, det kan vara sant men bara till en viss del. Men nu är det så att vi är bara är en del, som ingår i ett större system. Först kommer ”solsystemet sedan vintergatan därefter kommer hela det kända men även det okända Universum” mot evigheten och oändligheten. Själva är vi begränsade till tre dimensioner men tycker mig se att vi börjar nosa på den fjärde. Vi lever med tid och rymd, det är vad som är möjligt för oss att uppfatta. Vi kan inte förstå den rätta innebörden av ”oändligt kontra evigheten”. I vår tankevärld finns det inte, vi utgår från en början och förväntar oss ett slut.

Varför roterar alla kända objekt, och ofta åt samma håll? Einstein hade en tanke om det krökta rummet /universum / där allt roterar och går igen till ursprunget. Spekulera gärna vidare. Månens bana är lite ellipsformad och inte centrerad efter jordrotationen, liksom jordens bana runt solen. Jordaxel lutar 23,5 grader i förhållande till himmelsekvatorn. Det kan endast tyda på ytterligare inverkan, annars skulle allt inrättat sig efter jord och solrotationen och ligga i samma plan. Beror det på att de befinner sig i ett magnetfält? Ligger då alla kända och flera okända universum i ett betydligt större magnetfällt? Uppstår rotationen genom magnetism eller är det omvänt så att magnetismen uppstår genom rotationen?  Båda är väl samtida. Var kommer då gravitationen i från? Om vi håller oss inom vårt närmaste planetsystem, och ser med vetenskapens ögon på jorden, månen, övriga planeter och i centrum solen så finner vi att alla rör sig i olika hastigheter, Jorden rör sig ett varv på ett dygn och ett varv runt solen på ett år. Månen tar en månad för att gå runt jorden, och lika länge för att gå ett varv runt sin egen axel. Den vänder samma sida mot oss hela tiden Jordens bana runt solen driver lite medsols. Vilket visar sig genom att Astrologins stjärntecken inträffar tidigare. Det är inte som astrologer säger att stjärntecken flyttar sig. De kan dock efter långa tider se lika ut beroende på att stjärnor rör sig. Temperaturen på jorden har ändrat sig beroende på jordens läge i vintergatan. Senast var det istid. Nu går vi in i vintergatans svans och får en varmare tid. Omloppet är bara 226 miljoner år ”Ett galaktiskt år”det är lika med solsystemets tid att gå ett varv runt vintergatan.”I nutid ser vi isarna smälta vid polerna på grund av uppvärmningen, stora is massor går ner i Golvströmmen och kyler den. Allt smältvatten dessutom pressa på så strömmarna ändrar riktning / åtminstone  tillfälligt och så länge isen smälter /. Vi som haft nytta av Golvströmmens varma vatten får tillfälligt ett kallare klimat.

Vi tackar Undraren för förklaringar till frågor som många har funderat över men nu fått sina svar.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Universum. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.