Tankar om tankar.

Jag är inte rätt person för att reda ut var olika tankar har sitt ursprung, men var finner vi någon som sitter inne med alla svaren i ett så stort ämne som tankar utgör. Vi kan väl till att börja med försöka reda ut vad tankar består av. Som allt annat i universum så består de av frekvenser, låter enkelt men det är oräkneligt många olika frekvenser och kombinationer i vårt universum. Om vi ser till hur vi gör oss förstådda med varandra så använder vi ord för olika saker och ting. Men råkar vi på någon som inte förstår vårt språk så blir det komplikationer. Jag vill ta tillfället i akt att lägga in en tänkvärd parantes. Jag och miljontals människor runt vår planet har träffat utomjordiska personer som samtalat med oss via vår hjärna utan ord, men med tankeöverföring, om vad de önskade eller ville ha svar på, det visualiserades i huvudet liknar någon form av perfekt tankeöverföring. Man får anta att deras sätt att kommunicera fungerar universellt på allt intelligent liv och tänkande i universum. Men var ”är roten” ursprunget, som jag ser det är det medfött, som en komponent i livet.

Vi vanliga människor har haft möjligheten att kommunicera tankemässigt långt tillbaka i tiden men i och med språkets frammarsch ansågs ordet vara enklare och snabbare att använda. När det gäller frekvenser så uppstår frågan, använder allt mänskligt liv samma frekvens eller är den individuell? Eftersom ”tankeläsning fungerar”, i varje fall mellan oss jordbor, så är frekvensen i grunden lika hos oss alla. Tankar vi sänder ut kan liknas med elektriska pulser och har tydligen en låg frekvens, ett lågt svängningstal. Hur långt avstånd tanken når beror delvis på avsändaren som grovt kan liknas vid en radiosändare. Jag vill gärna citera vår Bibel eftersom den är ett bra uppslagsverk. Gud har lovat att hjälpa oss och det betyder att han kan ”skanna” av och utvärdera om vi verkligen är den sista möjligheten till hjälp. Men hur blir det då om allt intelligent liv i hela universum ber och ställer krav på hjälp? Eftersom vi sägs vara Guds avbild, och efter vad vi kan förstå, så blir alla tankar utifrån inte så att säga insläppta till vår hjärna, det skulle betyda totalt kaos och blockad, därför finns tydligen ett ”filter” som ser till att rätt tankar får passera medan andra nekas. Jag förmodar att Gud har ett liknande filter. En annan tanke som infinner sig är om Gud endast har jorden som arbetsplats. Eftersom vår Bibel talar om Gudar, alltså i flertal. Vidare talas det om att det finns många boningar i vår herres hus, vilket kan liknas vid universum. Tydligen är det så att flertalet Gudar, samt vår egen, har hyrt in sig i universum. Och varför inte, de måste väl också ha någonstans att bo.

För att återgå till tankarna så kan vi notera att det finns två olika grundtankar, nämligen goda respektive onda tankar, om vi ser oss omkring i världen så är det inte svårt att förstå vilken typ av tankar som är i majoritet. Men det räcker i flera fall att se på sitt eget handlande, det är inte alltid gott. En av de största orsakerna till allt elände är maktbegär och pengar, det har alltid ställt till problem. Det finns också massor av tankar som utgår från de båda grundtankarna. Låt mig ta ett exempel av feltänkande. När ”elden” blev känd så kan vi med facit i hand konstatera att det var en individ av det onda släktet som lurade oss, han underlät att förklara vilken fara elden kunde ställa till med, han visste att dåvarande människan inte hade mognad att hantera elden. Vi blev felmatade långt tidigare, i lagom stora doser och i vårt oförstånd, så såg vi det som hjälp och det passade den ondes tankar perfekt, Så började det och så fortsätter det. Fortsättningen ser vi dagligen och vi tycks inte nu heller se åt vilket håll vår tillvaro är på väg. De som ser, blir inte trodda utan snarare förklarade mindre vetande, sorgligt men sant!

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.