Religion

Först av allt vill jag säga att någon erkänd religionsexpert är jag inte, men än så länge är inte tankar beskattade. Till stort förtret för makteliten, så därför tillåter jag mig att fundera. Som vi säkert ser så poppar det upp avarter inom alla områden. Pengarna har inom vissa religiösa samfund blivit den nya guden. Religionen ett skamligt vapen att lura godtrogna människor.

Vid ett tillfälle hörde vi talas om att en helbregdagörare skulle besöka orten. Eftersom jag är både nyfiken misstänksam så beslöt min kompis och jag att besöka det aktuella uppreklamerade mötet, Först bjöds vi ”på Guds ord” omväxlande med sång och musik. Sedan kom en snubbe med en stor plasthink och tiggde pengar. Han påhejades av det som skulle föreställa ”pastorn” den personen hade satt sig på någon form av upphöjning, där han hade god uppsikt över församlingen. Han hjälpte hinkmannen på så sätt att han påtalade hur bra vi hade det som fick sitta i uppvärmd lokal i sköna fotöljer.

Under insammlingspredikan hade snubben med hinken hunnit fram till oss ogudaktiga. Troligtvis såg pastorn att vi var utbylingar för han glodde på oss när det var dags att lägga pengar i hinken. På oss blev han inte rik men det spelade nog mindre roll för hinken var packad av sedlar i större valörer. Personligen såg jag tusenlappar men som det såg ut vid en hastig blick så var det mest hundralappar. Vi lade i några småmynt till hinkbärarens till synes förskräckta min.

Så var det då dags för kvällens höjdpunkt en annan person tog plats på podiet och den upphöjda mannen med hök-ögonen klev ner från sin upphöjda plats och frågade om det fanns några sjuka som ville bli som han sade helbregdagjorda. Det saknades inte människor som ville ha hjälp. Mannen med hök-ögonen pekade på en dam som kom upp på podiet samtidigt som två andra personer anlände. Damen redogjorde för sina krämpor fick ställa sig framför helbregdagöraren och de två personerna som kom samtidigt fick ställa sig bakom den sjuka damen. Den inhyrda healingsnubben sa till damen att Gud skulle genom honom hela henne samtidigt höll han upp handen och förde den sakta mot kvinnans ansikte med påföljd att hon föll bakåt och i armarna på de två som stod bakom henne. Nu hade jag sett nog varför vi reste oss upp och under mannen med hökögonens till synes arga blick lämnade vi lokalen.

Jag vill nog påstå att det fanns pengar med i bilden att tala om att en botgörare skulle gästa den aktuella kyrkan det skulle dra extra mycket folk och bättre fylla plasthinkarna. Som för övrigt var två stycken. Åtskilliga tusen endast den kvällen vad kan det bli under ett helt år? Inte led församlingen penningbrist, pengarna som via kollekten kom in är vad jag förstår och skattebefriade. För syns skull bidrar man med pengar till olika välgörenhets projekt men merparten hamnar inte där utan i egna fickor hos höjdarna, dom verkar inte svältfödda.

Nog om detta, mitt intresse var hur man botade de sjuka, och visst fick jag veta svaret. En lätt påverkan av hypnos. De flesta människor kan göra samma saker, få en person att falla framåt eller bakåt, det går lättare om man säger till personen att ”nu faller du”. För ovana ögon kan det med religiöst prat tas som healing. Tyvärr kvarstår nog krämporna och då brukar det skyllas på otro.

Själv sysslade jag under flera år med hypnos, tankeläsning och flera andra udda saker så jag anser mig kunna avgöra att liknande typer av healing i Guds namn förekommer. Därmed inte sagt att det inte finns äkta healers, för det gör det, men tyvärr är det så att man drar alla över en kam. Det är svårt att selektera. Själv har jag under senare år besökt en pastor som sades kunna ta bort krämpor i Guds namn. En bekant till mig påstod att han sett omedelbar hjälp på en person, därför reste jag till honom för att se om han kunde hjälpa mig. Kan väl medge att jag inte hade stora förhoppningar om hjälp, men eftersom min bekant envisades med att jag skulle åka dit så gjorde jag det. Till ingen nytta kan tilläggas. Men en viss nytta var det trots allt. Jag fick se platser och natur jag inte tidigare sett, alltid något. Ni som läser detta se upp med bedragare även inom detta område. Men kom ihåg det finns äkta varor också.

 

Funderaren.

Det här inlägget postades i Religion. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.