Är det tillåtet att äta palt?

Vad har politik med ”palt” att göra kan man fråga sig. Man kan inte vara nog försiktig med att älta något svart i munnen det kan sända felaktiga signaler till rättsväsendet. Det gäller att vara på den säkra sidan, om man är svensk. Som invandrare har man större rättigheter. Att kalla svenskar för ”skitiga hundar” det går tydligen bra och det får vi tåla, men kulle vi säga ”blatte” till en oförskämd invandrare då låter det annat och kommer att kosta. Snart börjar man undra om svenskarna är invandrare i det egna landet, verkar nästan så. En annan fråga till dom som anser sig sitta inne med ”förståndet”. Är det brottsligt att ha en svart katt? Och får han i så fall heta ”blatte?” Och hur är det i våra barnböcker Tin Tin var visst farlig för för invandrarbarnen dom kunde skadas allvarligt av att se vita barn i böckerna. Astrid Lindgren och hennes barnböcker tycks nu också ha hamnat i onåd, så vad nästa? Har ni kloka politiker tänkt följa Hitler i fotspåren och anordna ”bokbål” på stora torget som varning till framtida barnboksförfattare, man bara undrar.

En annan sak som invandringen dragit med sig är den stora brottsligheten som följer med som en lång klibbig svans. Och vad gör polisen? Att vara polis i Sverige torde vara det mest otacksamma yrke som går att uppbringa. Tänka sig att hålla ordning på busar ofta hitkommna som oskyldiga lam, kan inte vara lätt. Skulle man till äventyrs råka stöta till busen riskerar man represalier som avstängning eller sparken. Jag kan tänka mig att polisen känner sig som stående i en glaskupa dåligt utrustad med vapen och bunden till händer och fötter. Inte att undra på om de saknar den rätta glöden att försöka städa bland skurkarna dom får bara obehag från båda hållen. Nej sluta pjoska med busarna! Från femtonårs åldern skall de räknas som vuxna och bör kunna skilja på rätt och fel. Höj straffgränsen med 50% tillåt inte TV, radio, datorer och telefoner i cellerna. Maten bör vara spartansk det skall framgå att fängelset inte är vilo och rekerationsplats. Ett straff skall vara kännbart och inte en plats som man längtar tillbaka till.

När det gäller poliserna så utrusta dem men automatkarbiner eller liknande vapen och låt dom använda dem också, det blir billigare än att förvara busarna inlåsta.Varför skall Sverige vara så undfallande? Det uppmuntrar till brott, det kostar i princip nästan ingenting för busen. Det kan under vissa omständigheter vara lönsamt istället. För att hoppa omkring bland psalmerna kan jag fråga, ni som ömmar om invandrarna vet ni egentligen hur det ser ut i verkligheten. Jag vill inte påstå att jag har sett allt heller men några invandrarfall har jag sett på nära håll.

Kommer särskilt ihåg ett fall i Mjölby. Nämner inga namn och ingen nationalitet. Den aktuella familjen bestod av mannen med fru samt ett barn i ca ettårsåldern. Anledningen till att jag kom till familjen var att jag ombads att montera upp en sattelitmottagare så de kunde se program från sitt hemland. Familjen hade varit i Sverige i sex månader, mannen gick på språkundervisning halva dagen, den andra halvan praktiserade han på ett bilplåtslageri i staden. Fick av mannen vägbeskrivning och besökte nämnda adress. Inkommen i lägenheten som bestod av två rum och kök blev jag aningen förvånad hur de stackars flyktingarna hade det. I köket satt frun med en massa guld på armar och fingrar och på golvet i en gåstol gick det lilla barnet. Sängkammardörren till höger var stängd men rakt fram var det vi kallar vardagsrummet. Där saknades det ingenting. TV, stereo en transistorradio, en dator och på ett bord med glasskiva ett jättestort fat med massor av olika sorters frukt. Möblemanget i övrigt bestod av vita skinnmöbler och på golvet en gedigen matta. Jag monterade mottagaren och antennen och kollade att allt fungerade.

En månad senare ville han att jag skulle flytta antenn, då han flyttat till ett större boende. Gjorde så, såg samtidigt att han hade en nästan ny Toyota van. Hur hade den familjen lyckats med allt detta på bara sex månader. Jag tyckte inte alls synd om dessa stackars invandrare. Särskilt inte när jag ser på min pension som idag är mindre under hela året än vad statsministerns månadslön är. Jo, jo det är demokrati det.

Funderaren.

Det här inlägget postades i Demokrati, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.