Miljörörelsen

– anledning till tvivel

Miljörörelsen har som andra intresseföreningar några grundfigurer, som inser att det finns goda möjligheter till ett bra och lönande arbete samtidigt som det medger ett bra ”kliv” upp på karriärstegen. Nästa steg blir att utge sig för att vara politiskt kunnig och på så sätt ytterligare säkra sin ställning, för sig själv och några släktingar eller bekanta. Och så är karusellen igång. Nu gäller det bara att hitta ett hatobjekt (tycks vara bilismen), det gäller att synas och höras för att locka fler okunniga och lättlurade, och ge dem något att ”suga” på. Man kan undra om skolan utgör ett hot mot miljön, eller är det invandringen. Jag och säkert flera andra hade nog väntat sig att vatten, mat och miljön i övrigt skulle intressera. Men så blev det inte, snarare tvärtom. Miljöchefen målar båten med giftig färg och släpper avfallet rakt ut i det vatten vi skall dricka. När det gäller målarfärg för hus mm så har dumskallen förbjudet gift i färgen, så nu blir vitmålad färg grön efter något år. Men samma dumskalle tillåter att det gift som var i färgen tidigare nu säljes separat (mycket logiskt). Och hur ”fan” har ni tänkt på konsekvenserna med höjning av drivmedlet? Tror ni vägarna till bl.a våra arbeten blir kortare? Nej, fårskallar, det blir de inte, men ännu dyrare att använda. Ni har inte den ringaste aning om hur det drabbar gamla, fattiga och sjuka. Ni borde brinna i helvetets eviga lågor. Allt ni sysslar med är ekonomi, någonting ni inte förstår hur det fungerar. I flera fall slår det negativt tillbaka på er själva. Ta lantbruket t ex, det måste kompenseras. Maten blir dyrare (men vem kompenserar pensionärerna?). Transporter blir dyrare. Vem tror ni det drabbar? Ingen logik tycks finnas varken hos er eller andra partier. Anställ en apa till att sköta både ert parti och resten också, det blir billigare. Bara en knippe bananer, en pinne och två burkar, en märkt ’ja’ och den andra ’nej’. Med dessa enkla medel sköter den landet lika bra som politikerna gör. Nu har alla fått för sig att det skall bli varmare klimat också, mest beroende på vår teknologi. Det kan ni glömma, tills ni sitter på utedasset och räknar istappar i ändan. Låt er inte skrämmas av värmen, den blir kortlivad.

Antarktis, en yta på 14 miljoner kvadratkilometer, alltså en yta lika stor som ett och ett halvt Europa. I medeltal är sen isen två km tjock. Under de senare åren har man upptäckt sjöar under isen. För att få reda på istidens början har en tre kilometer lång iskärna borrats, och den avslöjar i detalj klimatförändringar under 123 000 års tid, ett rekord när det gäller borrningar på Grönland.

Forskarna har nu möjlighet att se vad som hände när jorden gick in i en istid. Dessutom kan de se hur Grönland såg ut innan inlandsisen bildades för flera miljoner år sedan. Vi vet mycket om hur vi gick in i dagens varma period. Men åt andra hållet, mot en istid, finns inte så mycket detaljer. Och vad som närmast ligger framför oss är en ny istid. En ny borrkärna, 10 cm bred och över 3 km lång, gör att forskarna kan studera temperaturskillnader, partiklar och gassammansättningar i atmosfären i oavbruten serie bakåt i tiden 123 000 år. Målet är att försöka förstå vad som styr klimatförändringen på jorden. Och då talar vi om naturliga förändringar, förändringar som inte har med mänsklig påverkan att göra. Alltså, glöm miljödjävlarna, de vill bara åt våra pengar. Garanterat vi går mot en ny istid, men först kan det bli något varmare, eftersom det förefaller finnas en fördröjning i systemet.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.