Healing

Healing är det Engelska ordet för läkning. Och får väl hamna under naturmediciner med ett frågetecken. Det finns gott om olika metoder t.ex Änglahealing, Distanshealing, Handpåläggning med flera. Antingen säger man sig ha kontakt med högre väsen eller så är man bara en mellanhand. I vissa fall litar man på den egna kraften och kyrkliga samfund ber för den sjuke. Detta görs ofta i kyrkan och är tänkt att verka även på avstånd. Med rätt healer och rätt kraftkälla har möjligheterna att nå resultat stor möjlighet att fungera.Tyvärr så vet man inte förrän efteråt om healern kunde sin sak eller inte. Det finns gott om personer som säger sig vara bra på att hjälpa sjuka. Veckotidningarna är fulla av lockande erbjudanden till hutlösa pengar. Förr i tiden fanns s.k. kloka gubbar och gummor och de kunde sin sak. Dom var ett alternativ till den erkända sjukvården. Fattigt folk gick oftast till dessa kloka gummor och gubbar och de blev oftast hjälpta.

Själv har jag ett minne från min tid i Skåne. Det fanns en blind man som levde tillsammans med sin syster som benämndes ”Sjöbopågen”. Jag besökte honom tillsammans med en kamrat som hade hela ansiktet fullt med bölder. Inkommen till gubben så sa han till min kamrat att han skulle uppsöka en stubbe i sandskogen utanför Ystad. Han beskrev noggrant platsen trots att han var född blind. Sa vidare att min kamrat skulle gnida ansiktet med en osaltad fläsksvål. Min kamrat gjorde så och en vecka senare var han som en barnrumpa i nunan. Gubben var gammal då på fyrtiotalet och har nog avslutat sitt healande för länge sedan.

En annan gammal man som bodde utanför Krylbo vi kallar honom JE. Jag träffade honom varje vecka under ett halvårs tid. Han var känd för att kunna en del ovanliga saker. Bl.a sades det att han vid ett tillfälle ställde sin cykel på gatan genom att sätta trampan mot trottoaren så den tjänstgjorde som stöd. Polisen såg det hela och sade till JE att flytta sin cykel om inte annat kan någon sno den när den står så lätt åtkomlig. Ingen risk sa JE den går inte att flytta. Polisen gick dit och försökte flytta den, men blev stående bredvid och kunde inte släppa cykeln och inte gå därifrån. Detta såg jag inte men flera personer berättade samma historia. Jag frågade JE men han sa att det har jag glömt. Jag frågade också om han kunde lära mig hans kunskap, men det ville han inte. Han sade, jag har inte lärt någon av mina två söner heller. Så var det med den saken.

Det jag avsåg med dessa berättelser var att påvisa att inneboende krafter kan användas på olika sätt. När det gäller att bota sjuka så tror jag mig veta hur det hela fungerar eftersom jag själv fuskat på området. Jag ser det så här. En livsform vilken som helst har en andra kropp, som när det gäller människor kallas astralkroppen, vissa benämner den eterkroppen.

Denna astralkropp är en exakt kopia av den fysiska kroppen och i denna dubbelkropp är livet boende. Låt oss anta att du i någon olycka förlorar armen. Det är den fysiska armen du mist men kvar finns den astrala armen som du inte kan se och känna. I kroppen råder balans mellan de båda kropparna. Balans är en universell lag vilket betyder att om en healer med rätt kraft skulle försöka bota dig så att armen intog sin normala form skulle han åberopa lagen om balans. Nu tror jag inte att du hittar rätt person som kan hjälpa dig men omöjligt är det inte. Med detta sagt vill jag bara omtala principen för healing. Alltså bringa balans mellan de båda kropparna.

Jag tror säkert att personer som mist någon kroppsdel ofta känner att den finns kvar. Den astrala kroppen känner sig också stympad och försöker att ändå vara hel för balansens skull och det är det vi känner. Människan är inte ensam att ha en astral kropp. Allt liv har det. Det är också en universell lag ”två-skap” nödvändigt för att livet och dess utveckling och spridning.

Jag har talat om astralkroppen i många öron ett okänt uttryck. Om vi håller oss till människan så kan den med träning dela sig. Ta sin astralkropp och besöka vilka platser den vill se. Kolla i efterhand att det stämmer då förstår personen i fråga att den varit där. Detta är inga sagor. Kanske jag vid senare tillfälle talar om hur det hela går till. Dock tror jag att få människor i dagens uppjagade samhälle ger sig tid och tålamod för att lära sig .

Funderaren

Det här inlägget postades i Healing. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.