Funderaren funderar

Vi lever i en föränderlig tid inte minst tekniskt, världen krymper och universum synes vara nästa erövring. Vi försöker förstå vem vi är, varifrån vi härstammar, är vi ensamma etc. Vi söker svaret enbart i det materiella men vi kommer aldrig att finna svaret där. Nu kan vi nå den yttersta gränsen och kanske starten av vad vi kallar ” big bang” men sedan blir det tvärstopp. Vi kommer att tvingas erkänna en annan enormt större och mer sofistikerad verklighet. Eftersom det inte ännu är ”nöjesskatt” på tankar tar jag tillfället i akt att fortsätta tankearbetet.

Och varför inte då universums uppkomst och dess mening. Ett bland det första jag kom att tänka på är vad religionen säger om vår tillblivelse. Om jag mins rätt sägs det att Gud skapade jorden, vattnet, växtligheten, djuren och till sist människan, detta i korthet. Jag tror att denna berättelse är minst sagt blygsam men lättförståelig. Det Gud skapade var hela universum med allt vad det innebär, men att säga det till människorna på den tiden hade bara verkat förvirrande. Nåväl hur gjorde han, ja inte gjorde han som vi när vi tillverkar saker och ting. Nej Han tillverkade universum som han tänkt ut och formade det med hjälp av tankekraft. Så att göra som vår vetenskap gör, leta efter universums s.a.s. nollpunkt och söka svaret bortom kan man glömma. Vill man veta om tanken till det hela får man vördsamt be Gud om svaret, såvida ni inte köper min förklaring, det är också en variant. Så här ser jag det hela.

Det finns ett enormt stort ”vet inte vad jag skall kalla det” område eller ”moderkaka” utanför vårt universum. Jag skulle vilja likna en ärta mot en stor uppblåst badboll där ärtan är universum. Skall vi enas om att använda uttrycket”moderkaka” som jag personligen tycker är det mest passande namnet. Religionen talar om ”himlen” men det säger inte tillräckligt om man vill förstå saken rätt. Platsen jag talar om är ganska lik bl.a jorden men också lik andra livsbärande planeter i vårt universum. Allt för att vi efter döden skall känna oss hemma i den nya omgivningen där vi kan träffa både människor och djur som vi känt i våra tidigare liv.

Men det finns en skillnad, varken vi eller platsen vi befinner oss på är materiell på det sätt vi är vana vid här på jorden. Allt befinner sig på ett högre frekvensplan och liksom här på jorden finns olika utvecklade livsformer. Inom religionen talar man om änglar och ärkeänglar bl.a. de senare besitter stor kraft och kan hjälpa oss här på jorden om vi ber om det. Det finns mycket att tillägga men någonstans måste man sätta stopp. Jag misstänker att många ställer sig frågan varför Gud tillverkade universum över huvud taget. Han hade det väl bra där han fanns. Ja det är inte lätt att svara på. Det kan vara ett experiment, en nödvändighet eller en plantskola. I det sammanhanget får vi inte glömma att allt liv här i universum återvänder till ”moderkakan” och påbörjar ett nytt liv där. Visserligen ett liv med en högre frekvens men i övrigt likt sitt tidigare liv. Vi är åter där livet en gång började och fortsätter att leva. Allt som finns här i universum har liv, även en sten.

Om vi håller oss till människan så består hon av tre komponenter hon har en fysisk kropp men också en astral eller”andekropp” som är en exakt kopia av den fysiska kroppen. Astralkroppen är ”nedstoppad” i den fysiska och i dessa två är livet nedlagt. När människan dör lämnar den astrala kroppen den fysiska och tar livet med sig upp till ”moderkakan.” Så sker med allt liv, djur och växter. Därför är livet ganska likartat dit vi kommer med vissa undantag. Ja detta var i korthet vad jag vill säga, för många att reta sig på, för några som ändå inte förstår men ändå vill veta mera kan detta vara en början att själva tänka vidare. Jag tror att det vore nyttigt för den etablerade vetenskapen att sätta sig ned och ta sig en rejäl funderare om det ändå är så att det finns något bortom det materiella.

Funderaren

Det här inlägget postades i Naturen, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.