Fortsättning av Tiden

Tidigare har jag försökt förklara att tiden ökar och det sker på grund av att universum expanderar. Tiden är en storhet av tre. Tid, avstånd och hastighet är oskiljbara. Ändras en storhet ändras också de två andra. Jag försökte att se på den atom som användes som mall för att avgöra hur lång tid en sekund är. Atomen ifråga heter cesium 133 och dess svängnings tal är ofattbara 9.192.631.770 P/s. Detta uppmättes 1967 och blev norm för 1 sekund. Eftersom jag kände till att universum utvidgades så borde allt som fanns i universum också ändras enl. vad jag nämnt tidigare. Allt från det största till det minsta. Jag kollade den enskilda perioden av atomen och fan då att dess amplitud ökade med tiden. Detta stämmer med vad universum gör nämligen expanderar. Skisser i tidigare inlägg visar vad som händer med atomen och dess periodtal. Detta visar att atomen som allt annat inte är stabil. Vi kan aldrig finna en stabil punkt i ett rörligt system som universum utgör. Atomen visar oss att tiden ökar helt följdriktigt med universums expansion, de hänger ihop. Hur stor ökning och hur fort borde gå att utläsa. Hörde att man kommit på att sekunderna blivet för långa så en modifiering har gjorts så att sekunderna skall stämma igen. Ett måste bl.a för att flyg, båtar och tåg och dess avgångar m.m. skall fungera. Och det är väl bra men det ändrar inte på den verkliga tiden, den ökar och vi gläds åt att vi får leva längre. Den glädjen kan ni glömma, vi blir flera år äldre men eftersom åren är kortare är det inget att glädjas över. Hörde på TV att pensionärerna levde mycket längre, vad för sorts personer tillåtes att tala inför en TV-publik? Är de så okunniga eller är det en konspiration på gång som med mycket annat. Det är länge sedan man talade om att universum utvidgades så det är ju inget nytt. Det nya är att det tycks vara otroligt svårt för vår elit att lägga ihop tre saker samtidigt. Har man så stora hål i kålroten där mössan är upphängd att man inte känner till att tid, avstånd och hastighet är oskiljbara. Måste jag med endast sexårig skola lära er att om universum ökar, så ökar också tiden. Och om tiden ökar så blir t.ex året kortare, även en kålrot borde inse detta

Alltså vi blir inte äldre det är skenbart, åren är ju kortare. Människor upplever att tiden verkar kortare allt medan de som borde veta bättre skyller på andra saker och vägrar säga sanningen, om de känner till den. Ser man till deras höga löner så borde de göra detta. Jaså säger den enskilda människan vi blir lurade på tiden också! Vi borde lära oss att lurendrejeri är mera praxis än undantag.

Nåväl hur påverkar det den enskilda person om vi bortser för ett senare åldrande. Som vi känner till så är allt uppbyggt av atomer och de är inte stabila utan ändras på samma sätt som allt annat. Alltså blir även vi människor större. Ökningen är så liten att man måste se den över flera hundra år. Ser man till sängar från Karl den 12-es tid så är de för korta för dagens behov. Nämner man detta får vi oss sagt att förr i tiden satt människorna och sov.Fåglar sover sittande, det troliga är att ni hittat lösningen bland hönsen de sitter också och sover och det verkar ni av svaren att döma också att göra. Det är bra att ha mycket på fötterna och då menar jag inte feta löner och stora fallskärmar utan intelligens. Förr var det en nödvändighet för ett förtroendeuppdrag eller ansvarsfullt arbete nu verkar det snarare vara en belastning. Nåväl ni som fortfarande inte har insett att tiden ökar. Se er omkring kolla de olika årstiderna det räcker om ni börjar 1930 och följer de olika årstiderna fram till i dag, ett enkelt men effektivt sätt att se förändringen. Själv minns jag hur varmt det var i april, gick med bar överkropp och kortbyxor. Barfota gick man i leran på byvägen och kände hur den kröp upp mellan tårna, ängarna grönskade solen gassade livet kändes bra. Men det var då det, nu är man gammal och tvingas skotta snö i April månad. Jag ser gärna tillbaka till den tiden, framåt verkar inte vara så mycket att glädjas åt.

Funderaren.

Det här inlägget postades i Naturen, Tankar om, Vetenskap. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.