Ett samhälle på lerfötter

Lera i all ära men som grund att bygga på är den mindre lämpad, tyvärr så har man inte taget det i beaktande när den tekniska utvecklingen startade. Den teknologiska utvecklingen rusade framåt påhejad av den okunniga allmänheten och ingen såg baksidan av det hela. De som borde sett att det fans en baksida mindre angenäm blundade för den,  av okunnighet eller för ekonomiska vinningar. Jag tror att pengarna hägrade mest och vann över förnuftet. Och i dag sitter vi på den ”skitiga stolen” och kommer inte loss. Nu sätter vi vårt hopp till miljöivrarna i vår okunnighet. Det som sker är att dessa miljöbedragare inte kan eller vill göra något som förbättrar miljön. Det är för stora krafter som är emot. Eftersom pengarna styr våra liv får vi vackert tiga och se på. Miljöivrarna lever gott på just ”pengar” som allmänheten ger dem, sluta med det, sådant leder ingen vart, de kan ge sig ut på vägarna och plocka sönderslagna flaskor och annat skräp då gör de i alla fall någon nytta för de stora löner de uppbär. Pengar och oljemagnater är i symbios. Se det så här: Dom som sitter på oljan har också makten, vad tror ni att det händer om vi inte får någon olja? På grund av krig eller andra orsaker som vi inte råder över. Alla transporter skulle stanna med bl.a matbrist som följd, risk för svält inom en snar framtid, åtminstone i städer och små orter. Som lök på laxen får staten inte in några skattepengar från oljan, ett betydande avbräck för stadskassan med stora återverkningar på vår s.k. välfärd. Detta har nog inte våra styrande taget i beaktande eftersom de lever för dagen, hämtar sin obefogade stora löning och blundar för morgondagen. Och detta är inte allt som kan hända. Tidigare civilisationer har troligen försvunnit beroende på deras dåliga tekniska kunnande. Vi ligger inte långt efter när det gäller felaktig teknik.

 

Jag tycker att det är läge att ”huka” sig för framtiden, den ser inte bra ut. Vad händer om all El slås ut? Hela vår civilisation är uppbyggd på att vi har tillgång till  just El. Västvärlden kommer att förflyttas till senare delen av 1850-talet. Många kommer inte att klara en sådan omställning. Men säger optimisten; något sådant är bara skrämskott och kan inte hända. Då har man glömt solens möjligheter att kunna ändra våra liv.

En ordentlig soleruption t.ex kan slå ut all El och förstöra alla generatorer som lämnar El. Dessutom förstörs all kommunikation på marken men även satelliter. Radio och Tv och telefon fungerar inte. Hur det inverkar på människor, djur och växtlighet vet jag inte, men positivt är det inte. Det kommer att ta lång tid innan världen reser sig igen efter en sådan pers. Vi får hoppas att jag har fel och är för stor pessimist. Hur som helst något tycks vara på gång, stora hål öppnar sig i jorden, kraftiga stormar med stor förödande kraft. Kraftiga regn som orsakar stora skador är det naturens sätt att straffa oss för hur illa vi behandlar den. Inte att förglömma är krig ofta beroende på religionen, det är lätt att fundera över om människorna är på väg in i en fördumningsperiod. Ser man till ungdomen så vet i katten. Jag nämnde vad utebliven oljeförsörjning hade för konsekvenser.

Försvinner enbart Elen så är det tillräckligt att pumparna på bensinstationerna inte fungerar. Så även om vi har olja får vi inte tag på den. Se till ert eget boende om ni lyckats få tag i mat så kan ni inte värma den. Ni har heller inget vatten hur blir det på toa? Det elektriska ljuset fungerar inte, inte häller värmen, portkoder fungerar inte. Sjukvård och ambulans hjälp kan heller inte fungera mediciner kan inte hämtas allt stannar.

Datorer har gjort människan till sin slav och nu sitter vi fast med svansen mellan benen. Postverket kommer inte heller att fungera. Det förutsätter att man hade tillgång till bil, tåg och flyg, inget kommer att fungera, så att skriva brev går inte heller. Jag hoppas verkligen att jag har fel i det jag målat upp som ett tänkbart scenario. Men i det här fallet är jag pessimist tyvärr.

Funderaren.

Det här inlägget postades i Samhället. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.