Demokratiska värden

När jag hör politiker tala om demokratiska värden m.m blir jag totalt förbryllad. Hur skall man tolka följande: Under sossarnas tid i regeringsställning blev det aktuellt med trafikomläggning. Svenska folket skulle till valurnorna och avge sina önskningar i höger-vänsterfrågan, röstningen utföll till förmån för vänstertrafik. Om jag minns rätt (83%) . Hur som helst så var det en överväldigande önskan om att behålla vänstertrafiken. Resultatet vet vi, sossarna körde över vår önskan att få fortsätta att färdas på vänster sida av vägen. Med detta beteende kallar sig sossarna värna om kärlek, broderskap och demokrati. Vad skall man säga?

Mig har sagts att liknande beteenden kallas diktatur, rätta mig om jag har fel. Nu menar jag inte att det skulle vara sämre att åka på höger vägbana, det kan kvitta lika. Men att i detta läge ge sken av att vara demokratisk rimmar illa. Men en olycka kommer sällan ensam, inte ens i det här fallet, nej det kommer mera. Det hela var tydligen smittsamt, det uttrycks visserligen i andra former men likheten är ändå slående.

Jag tänker närmast på när ”Ny demokrati” blev invalda till riksdagen av svenska folket. Hur blev det? Jo när de skulle hälsa och presentera sig för sina blivande partikamrater behagade Vesterberg vägra hälsa och avlägnaste sig på ett sätt som jag anser vara ett svinaktigt uppförande och som tyder på dåligt omdömme och dålig uppfostran, han borde veta hut minst sagt. Detta kunde ha varit slutet på eländet men ack nej.

Ännu en gång skulle vi få se demokratins snedvridna hånflinande tryne lysa mot oss igen. Sverigedemokraterna har invalts till riksdagen vad göra? Som vi ser det är det inte bra så vi får försöka stoppa och frysa ut dem. Hjälper inte detta kan man alltid antyda samröre med högerextremister. Jag tycker i stället att ni borde uppskatta de goda råd de ger om den tilltagande invandringen som okontrollerat sker till vårt land innan det blir försent.

En annan sak som sagts från politiskt håll är att invandringen är till gagn för Sverige. Allt kan ses från olika sidor men i slutändan kommer den bistra sanningen fram. Visst kan även jag se fördelar med invandringen. Ta t.ex våra fängelser de har för trångt och behöver byggas ut till större enheter och det skapar arbete. Våra apotek har rusning efter pulver och annat för bot mot löss och andra odjur som tidigare varit utrotade eller ej funnits över huvud taget. Våra sjukhus håller på att bli för små, personalen är för få, inga pengar finns till nyanställningar. Man undrar varför, men misstänker orsakerna.

Något annat invandrarna fört med sig är glädjande för alla som önskar semestra utomlands och uppleva andra kulturer, men saknar möjligheter på grund för svag ekonomi. Men nu kan önskningarna uppfyllas det är bara att gå ut på gatan och vips så är du i en helt annan kultur.

En annan sak som stör mig är det här med nasister och komunister. Att nasisterna var otrevliga det får vi itutat oss så fort tillfälle ges och med rätta får man väl medge. Hitler mördade ett stort antal oskyldiga människor det påvisas och omtalas ofta. Men Stalin, hur var det, med den komunisten? Jo då han mördede ännu flera oskyldiga människor. Men hör och häpna komunister är välkomna att ta plats i riksdagen.

Enligt logikens spelregler så borde det vara fritt fram för nasisterna också de mördade färre människor än vad kommunisterna gjorde. Hur blir det, kommer nasisterna att välkomnas på samma sätt som kommunisterna? Tillåter ni mig tvivla? Och vet ni varför, inte, det jag skall förklara, ”brodersband”. Vänsterpartiet är kommunistiskt men också socialistiskt. Socialdemokratin är också socialistisk. Hör och häpna, kan det vara så att det bara är stavningen som åtskiljer de båda socialistiska partierna åt undrar jag.

Funderaren

Ps. Varför inte anordna en folkomröstning i invandrarfrågan? Men det vågar ni väl inte. Ds.

Det här inlägget postades i Demokrati, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.