Att be till Gud hur fungerar det.

För att förstå hur bönen fungerar måste vi först förstå hur vi människor fungerar. Jag blir minst sagt besviken på det sätt religionen framförs i frikyrkor men även stadskyrkan. Det berättas endast historier ur bibeln och ingenting talas om hur vårt förhållande till Gud är uppbyggt. Därför tänker jag förklara förhållandet att se Gud som det eviga livet, och hur det genomsyrar allt på jorden. Allt från det enskilda grässtrået till djur, människor och växtlighet, berg, stenar ja även själva jordklotet. Det finns inget dött på en levande planet i vilken vi är delaktiga.

Jag tänker förklara hur allt är uppbyggt och hur det fungera tillsammans med ”livet” som i realiteten är Gud en oerhört stor kärlighetsfull livskraft. Gud säger att ni är till min ”avbild” han säger också att han är treenig. Vet ni inte vad det i praktiken innebär så skall jag förklara det. Gud är inte bara en stor och kärleksfull livskraft utan också en person eftersom vi är lika honom. Därtill är han också treenig vilket vi också är. Det betyder att vi och allt liv på jorden i det avseendet troligen är lika. Treenig betyder att någonting består av tre olika komponenter. I det här fallet rör det sig om den fysiska kroppen kontra astralkroppen och sist men inte minst livet. Om vi börjar med den fysiska kroppen så finns inte mycket att säga om den. Däremot så finns en del att säga om den astrala den har en helt annan frekvens som är den samma som vad himlen består av ” eller om vi så vill en annan dimension ” och är för oss osynlig men liknar vår jord om vi kunnat se den. Men utan krig och elände. När vi lämnat jordelivet har vi att se fram emot ett liknande liv kanske tillsammans med släkt och vänner. Nåväl så var det då detta med astralkroppen den tycks vara svårförstådd. Den astrala eller andliga kroppen har samma frekvens som vi återfinner i himlen vilket bl.a. underlättar två vägs kommunikation i de fall där det skulle behövas. Det svåraste tycks vara att förstå att astralkroppen som är en exakt kopia av originalet och är inlagd i sin fysiska motsvarighet. Däremot borde det vara lättare att inse möjligheten att nå kontakt med den himmelska sfären, men även att få budskap därifrån eftersom det rent frekvensmässigt redan finns en uppkopplad kanal.

Nu har vi talat om Gud men vi får inte glömma att det finns flera inblandade. Jag tänker på alla änglar med olika status. Det hela har en militärisk uppbyggnad vi får väl se Gud som general och sedan änglarna i den inbördes ordning de är berättigade. Vet inte men tror att när en bedjan kommer så måste den passera ett  /filter/  där jag tror att vissa änglar tjänstgör som  bedömare  huruvida frågan – önskan skall åtgärdas eller inte Gud kan omöjligen ta till sig alla böner och frågor från hela världen.  En tröst är i alla fall att en önskan är lika på vilket språk du än använder Gud och änglar ser inte till ordet utan tanken bakom ordet, då uppstår inga språkfel. När du skall be till Gud kom ihåg att knäppa dina händer de utgör din antenn och är en förutsättning för att lyckas men också en stark tro och vilja utan sidotankar. När du ber så tänk dig det går som regel inte att be om pengar eller liknande tjänster. Är du t.ex. sjuk och hjälp finns i den vanliga sjukvården får du troligtvis ingen hjälp heller. Du måste ha bra orsaker att framföra annars lyckas du inte. För att hoppa ibland psalmerna fick jag ett glädjande budskap från min sen några månader sedan döda katt ”Hubert” han satt på vänstersidan om vår ek och så sade han ”jag är ny – jag är ny” och han verkade både glad förvånad, rösten hörde jag inne i mitt huvud.

Funderaren

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.