Varför skall vi rösta.

Varför röster vi? Jag trodde att jag kunde rösta på det parti som företrädde mina åsikter och landets bästa, men jag hade tydligen tänkt fel. Och sossarna som under de år de har haft makten följt demokratins lagar åtminstone. Men det de lovat att göra blir mestadels ogjort, nu   är det mest nya diktaturiska lagar på väg till lagboken. Ta till ett exempel ”yttrandefriheten” du får inte kalla en svart person svart för det tycks vara kriminellt och kan bestraffas. Men du Löfven kan kalla Åkesson för att vara nazist det tycks vara OK men har du tänkt på att han har snart halva svenskar folket bakom ryggen. Och det betyder enligt dig att de också är nazister. Men vad de än är så om de kommer till makten kan det omöjligt bli sämre. Jag tror att de kommer att städa upp i den här ankdammen innan busarna får för starkt fäste, om det inte redan nu är för sent. Du Löfven sade att om SD kom till makten så kommer Åkesson att göra som hans väljare vill, och det har du mage till att säga. I dina öron låter det obekvämt. Ni sossar brukar under valperioden måla upp allt i ljusblått sol och bra väder, Men när ni nått ert mål kommer åskan och regnet och de vanliga lögnerna om förbättringar blir som vanligt bortglömda. Är det möjligt att du är så dum att att du inte begriper att du för en fel politik? Det räcker inte att vara penningkär och maktgalen om man har fel uppfattning om hur landet och dess människor skall tillgodogöras då är man illa ute.

Finns det inget som är positivt undrar nyfiken. Jo för politikerna finns det, att knyta bandet hårdare kring den enskilda människan. Lagboken är tjockare än vår bibel som för övrigt säger allt vi bör veta. Tio Guds bud borde räcka de är lätta att förstå. Jag skulle vilja se den person som kan lagboken utantill. Den borde man kunna för att inte bli bestraffad. Men nu är det så bra ordnat att det finns ett större antal läskunniga personer som borde kunna boken utantill men inte i stället läser man någon paragraf och efter den straffas vi. Dessa personer kallar vi Advokater. Och med dessa personers hjälp kostar det stora pengar för att läsa innantill i lagboken den de skulle kunna utantill men de är nog inte intresserade av att lära boken utantill. Mindre jobb med att läsa den paragraf som är aktuell i just det målet. De måste vara bäst betalda i hela världen på att läsa innantill. Skall vi vara säkra att inte straffas borde vi inte gå utanför dörren alltid finns det någon paragraf vi skulle bryta och därför kunna straffas. Snart börjar vi fundera över om det är tillåtet att andas på offentliga platser röka är förbjudet Men vi som inte är rökare är det inte risk för att vi sprider sjukdomar när vi andas. Där har ni sossar ett outnyttjat tillfälle att beskatta andningsfilter som ni kan tvinga oss att använda. Skattepengarna räcker väl till några nya invandrares uppehälle och bostad. Ni hittar säkert någon 90 år gammal gumma att slänga ut på gatan. Huvudsaken är att skitstövlarna har bostad så de har någon plats för att planera sina brott.

Ja så finns ett annat problem som ni tvingat på oss nämligen ”svartjobben” där finns det skattepengar ni missar. Har ni inte tänkt på att människornas i många fall har dålig arbetsinkomst som inte räcker utan att svartjobba. Pensionärer t.ex. de måste också leva och det går i många fall inte, svartjobb är lösnigen. Och firmor som i stället skulle kunnat utföra arbetet blir utan och staten blir också utan skatten, i längden stora pengar.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.