Så var det då.

Jag tänker mig tillbaka hur det var på landet i början av 40 talet som 5 åring var det att följa med min far på hans olika arbeten och ibland kunna ge en hjälpande hand. Eftersom mina föräldrars gård var liten fanns det ingen möjlighet att anskaffa mekaniska hjälpmedel, så t.ex i skördetid var det ”lien” som gällde, sedan var det för min mor att binda sädeskärvar av den avskurna säden för att sedan sätta dem på tork.

Vid de större gårdarna där fanns möjlighet att införskaffa traktorer som i mångt och mycket ersatte hästarnas arbete, vilket resulterade i att hästbeståndet på de större gårdarna minskade drastiskt i takt med ny teknik inom jordbruket. Efter ”lien” kom slåttermaskinen som så småningom ersattes av självbindaren som drogs av traktorn. Under senare tid kom skördetröskan så mekaniseringen gick fort inom jordbrukshanteringen. De mindre gårdarna kunde inte hänga med i svängarna så de blev uppköpta av de större gårdarna på både ont eller gott kan tyckas. Den krympande tiden och i många fall dåliga väderförhållanden snabbar upp skördearbetet så tekniska hjälp tycks vara behövlig

Vad hände med alla lantarbetare och tidigare småbönder, så vitt jag förstår sökte de sig arbete inom industrin i städerna. Många flyttade in till städerna där de fått arbete, men många vill leva på landet men det är inte gratis. För att leva på landet blir man tvungen att skaffa bil för att kunna inköpa nödvändiga produkter allt finns i tätorterna vad man än behöver. Våra myndigheter har inte fattat att det blir dyrare att bo på landet utan suger ut allt de kan i stället för att kompensera oss landsbor för att vi håller landskapet öppet. Man kan lätt förstå att nuvarande stadsminister med det ringa förstånd om hur landsorten fungerar inte förstår hur svårt det börjar bli att klara sig bland alla skattehöjningar och förbud. Det vore betydligt bättre om man var invandrare då kunde livet vara enklare.

Almedalsveckan är på gång vad det nu kan tjäna till V-partiet vägrar samarbete med SD som de anser att vara nazister. Ni om några borde hålla käften med tanke på er idol Stalin och minnas hanns blodiga härjningar han dödade enl. uppgift 43 miljoner människor alltså mer än dubbelt så många som Hitler gjorde. Men det blundar ni för och anser att socialismen är bättre än Nazismen när det i själva verket är tvärtom. Fy Fan för sådan politik tala klartext om era idoler och lura inte godtrogna människor. Därmed inte sagt att den ena politiska vägen är bättre än den andra men håll er till sanningen.

Läste att 355,000 pensionärer tvingas leva under fattiggränsen, ni som styr landet och anser er vara socialdemokrater borde ”veta hut ” ni borde i stället prioritera oss svenskar som byggt upp landet. Nu raseras det mesta och ni blundar, eller är det fel i huvudet, så ni inte förstår. Rensa bort otrevliga element. Vi som betalar era löner via skatten tycker att det är orimligt att vi inte får pension som räcker utan tvingas äta havregryn och vatten till frukost. Har själv på 50-taler tvingas leta mat i soptunnorna så jag vet vad jag talar om, det var sosseregering då också, det tycks inte blivet bättre utan mycket sämre ” Fan må ta sossarna.” Halvera bidraget till alla som inte vill arbeta så de får det svårt ekonomiskt, kan hända att de åker tillbaka därifrån de kom. Tanken är att det borde bli så mycket pengar över att det räckte till mjölk i stället för vatten till havregrynen.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.