Pyramiderna en gåta eller…

En glömd teknik? När vi talar om pyramiderna så är det dem i Giza vi menar, de är dessutom de mest kända. De beräknas vara minst 4000 år gamla och varför de byggdes kan diskuteras. Förslag saknas inte, men vetskap är någonting annat.

Tyvärr så är det inte ’varför de byggdes’, utan snarare ’hur de byggdes’, som verkar vara det intressantaste, och kanske det är just därför som vi inte förstår det heller. Det är tid att inse, att ett så stort projekt inte enbart skulle syfta till att bygga gravkammare, utan hade andra och viktigare funktioner. När det gäller ’huvudlösa” byggförslag finns det flera, det senaste inte undantaget. Så här ser det ut: ”På ett fyrkantigt stenblock binder man 12 runda stockar (exempelvis trädstammar), 3 på varje sida av stenblocket, så det antar en mera rund form och på så sätt går lättare att förflytta.” Vilken ingenjörskonst, jag saknar ord! Andra tokiga förslag är inte bättre, t.ex. att fylla sand runt den påbörjade byggnationen och på så sätt minska höjd- nivån och underlätta att lyfta upp nästa lager av stenblock. Det måste ha gått åt gigantiska mängder av sand för att göra lutningen liten. Varifrån togs all sanden och vart tog den vägen när bygget var färdigt?

Enligt vad som nämnts, så var det tusentals arbetare som lyfte upp de precisionstillverkade stenblocken. (12 st. per timme, dygnet runt i 20 år för t ex stora pyramiden, totalt 2.3 miljoner, enl. Wikipedia.) Ett normalt block vägde mellan två och tre ton. För att lyfta det åtgick det fler personer än vad det var plats för. En annan fråga är, var sov alla dessa tusentals personerna, var åt de och hur var der med tvätt och rengöring och inte minst toaletter? Alla spår av detta har så vitt jag hört inte hittats, vilket det borde.

I Miami Dade County Florida finns en byggnation till beskådande, som också förklarar pyramidernas konstruktion, eller tvärt om. En man vid namn Edward Leedskalnin byggde mellan åren 1921 – 1951 Coral Castle, som man kan åka till och därför  är ett välbesökt turistmål. Det går också bra att gå in på Google och ”Coral Castle”. Väl värt ett besök.

Ljud är en annan möjlighet att flytta saker och ting. Lyckade försök har gjorts på ett universitet i Tokyo. Se det som början på att återupptäcka en gammal teknik. Ljud kan idag användas till mycket, t.o.m. rengöring. För 50-60 år sedan läste jag en bok om en svensk mans besök i Tibet, där han skulle studera livet bland munkarna. Tyvärr kommer jag inte ihåg bokens namn, inte heller mannens, men hans berättelse och bilder har etsat sig fast i minnet. När han anlände till klostret hade de påbörjat ett bygge högt uppe på en plattform på ett närliggande berg. Det skulle bli ett nytt kloster, sade en munk, som visade mannen omgivningen och klostret där han fick ett rum att disponera. Någon dag senare skulle hans fundering på hur de fick upp stenarna till det nya klosterbygget få sin lösning. Det låg högt upp, kanske 20 meter. Ett antal munkar med långa trumpetliknande blåsrör ställde sig i en ring runt en sten. Samtliga framkallade ett ljud genom blåsrören och stenen seglade sakta och fint på plats i det nya klostret. Ljudet är inte helt utforskat, tycks det.

Slutligen, en helt annan syn på pyramidernas troliga användningsområde. En god vän sedan många år var civilingenjör Peter Caspersson, numera avliden. Vi hade många intressanta samtal om det paranormala, om livet, universum och olika sätt att förstå hur vi går vidare när vi lämnar den fysiska kroppen. Efter att ha intresserat sig för leylinjer, började han tala om pyramiderna och funderade över att resa och studera dem på plats, vilket han gjorde. Både han och jag hade uppfattningen, att ett sådant byggnadsverk inte enbart skulle kunna vara en grav, det verkade onormalt. Och med den vissheten började han mäta upp olika vinklar, som han noterade, och vid hemkomsten försökte han finna någon form av logik. ”Den som söker han finner”, säger ordspråket, och Peter fann ett namn till slut; ”Jag är Jahve”. Om jag tolkar det rätt betyder det gudomen eller skaparen. Peter kom hem till mig och sade att Stora Pyramiden var ett kodat budskap till eftervärlden. Vi bör snarare se den som ett uppslagsverk med rötter i vår tillblivelses början, det gäller bara att finna koden. Senare ringde Peter och berättade, att han nästan säkert var koden på spåret. Nästa han hörde av sig nästa gång låg han på Linköpings lasarett. Han sade, att han bett sin sambo komma med datorn, och trodde sig kunna lösa pyramidkoden med dess hjälp. Han hade kommit på något, sade han. Tyvärr dog han plötsligt, hjärtat brast. För mig ser det ut som att han funnit lösningen, men att den inte var mogen att omnämnas. Hur som helst, saknaden efter honom är stor. Jag saknar våra pratstunder, men tack för de vi haft, de är inte glömda.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.