När Löfven blir rädd.

Statsminister Stefan Löfven tycks älska att blanda kulturer ”huller om buller” men den färdigblandade smeten, i varje fall i det här landet, tycks inte älska statsministern. När Löfven besökte en restaurang i Biskopsgården i Göteborg som varit utsatt för massaker blev han bortskrämd av hotfulla ”gulliga invandrare”, som glodde ondskefullt och kastade glåpord till honom. Livvakterna fick ingripa för att stoppa invandrarna att klå upp statsministern. Buset frågade om han kände och visste namn på de dödade. Löfven satte svansen mellan benen och avvek från platsen utan att svara.

Det är väl så att vi alla har ett eget ”huskors” att dras med. Vissa har människan gemensamt, t.ex. modet, det manliga, det retar mig varje dag. Varför behöver byxorna vara så korta bak? Människor vars arbete är av sådan art att de tvingas att böja sig framåt gör att halva ”arslet” blir synligt och lyser vitt i eftermiddagssolens glans och skrämmer gamla damer. Men eländet börjar tidigare. När man lyckats dra upp kalsingarna som är behäftade med samma fel som byxorna och böjer sig framåt för att ta på strumporna så hoppar kalsingarna ned och blir hängande på knäna. Längre kommer de inte tack och lov.

De flesta kläder vi använder kommer från låglöneländer. Det är inte enbart Sverige som utnyttjar möjligheterna till billiga inköp av kläder men också andra prylar som t.ex. inom elektronikområdet. Visst kan vi tycka att mycket är fel i ett fattigt land, men vi kan inte jämföra rika länder med fattiga. En sådan jämförelse haltar betydligt på flera sätt. Det är vanligt att besökare i fattiga länder beklagar sig över att minderåriga arbetar i långa pass, med dåliga löner. Vad skulle ni göra i föräldrars ställe när de yngsta var för unga och inte kunde hjälpa till med att försörja familjen som ofta var ganska stor. Den enda möjligheten att få pengar var att låta de äldre barnen arbeta till familjens överlevnad eller också dö svältdöden.

Att klaga på fabriksägarna tycks vara ett sätt att förbättra arbetsvillkoren. I varje fall kunde det vara så men problemen är djupare rotat. För att tillmötesgå de krav västvärlden har på varorna måste flera anställas och/eller dyr maskinpark anskaffas. Det blir pest eller kolera. Dessutom skall lönerna höjas. Det kommer att resultera i att alla vill ha högre löner, det blir kaos i landet. Samtliga företagare måste höja lönerna för barnarbetarna ev. anskaffa en maskinpark som kompenserar de arbetande barnen som vägrar arbeta om inte lönerna höjs som på andra platser. Det blir värre än så men att gå in på detaljer leder för långt. Jag tror att det skulle vara bättre om landet fick resa sig ur misären av egen kraft. Det har andra gjort och allt har gått lugnt och stilla tillväga. Glöm inte att vi själva har levt under ganska dåliga omständigheter. Vi har upplevt stenåldern och sedan järnåldern, inga snabba och stora kliv, men vi reste oss till dagens nivå. Men nu ser det ut att gå åt andra hållet i sällskap med kräftan. Vi kryper bakåt så länge vi har idioter på känsliga poster. Sverige och Löfven vill gå till historien som hjältar och frälsare av massinvationen. Vi gratulerar ”Hornper” är tålmodig i sin väntan, han väntar gärna på sina hjälpare. För den som väntar på något ont väntar aldrig förgäves.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.