Förändring.

Universum förändras och vi kan inte hoppa av utan tvingas följa med på resan. Är vi observanta så ser vi att tiden krymper mot noll. Skall vi se detta så bör vi ha några år på nacken, ju flera gör det lättare att se hur tiden har krympt. Jag ser det mest tydligt inom jordbruket. Som liten grabb levde jag nära en gård på ca 500 tunnland, innan mekaniseringen var det hästar som gällde och allt flöt långsamt fram men man hann ändå med skörden när det var tid för den och under hösten gjordes plöjning och iordningställande för nästa års produktion och skörd allt med hästar.

Ser jag på samma gård idag med högteknologisk teknologi, skördetröskor, torkanläggningar etc. är det med nöd och näppe att de hinner med att få in skörden, för att sedan hinna med att förbereda nästa års produktion. Jag tycker det är uppenbart att någonting har hän och jag har kollat tiden nu och då så vet jag till 100 % att tiden har krympt det går att bevisa. 1 sek. i dag är kortare än t.ex för 60 år sedan. Vi har också korrigerat tiden om jag minns rätt minst en gång. Cesiumatomen med nr 133 är den atom vi använder för att mäta tiden, det är bara det att alla atomer tvingas krympa nät universum ändras mot noll. Nämnda atom är den som ändrar sig minst men den följer alla andra atomers ändringar. Jag har i detalj redogjort för hur ändringen påverkar tider i tidigare inlägg. Nu är det ganska säkert att det finns annat som också bidrar till att tiden minskar.

Går vi tillbaka i tiden så ser man tydligt att på 60.70 år så har en förändring skett individen har ett annat seende på saker och ting. Väsentliga saker som förr ansågs viktiga är i dag av många helt oviktiga. Jag kan ta ett exempel. En person har en bil till salu i Ystad en intresserad person ringer från Södertälje och de kommer överens om ett pris, men köparen säger att han kommer och hämtar bilen kommande söndag vilken säljaren godtar. Södertäljekillen åker som bestämts till Ystad framkommen till säljaren får han veta att bilen redan är såld och avhämtad. Ett vedervärdigt förfarande men tyvärr inte helt ovanligt. Tider är något som många inte anser så viktiga har själv flera erfarenheter av att tider inte hålls som lovats. Förr när en affär gjordes upp tog man i hand när affären var klar och det ansågs vara ett heligt löfte.

Tv har blivet en modern slasktunna där olika otrevligheter poppar upp så var inte meningen från början men dåliga politiker och pengar har förvandlat en god tanke till rena rama soppor. Tv har stor makt över människorna men skiter i det bara de kan kamma in Dollar. Vi har i landet ett flertal gamla yrken som håller på att försvinna. Ta hand om dessa och låt intresserade få lära sig yrket samtidigt som det visas i Tv. Danmark har ett bra exempel (med serien 100% bonde) han visar på hur man kan leva med enkla medel. Skomakare håller på att försvinna dags för lärlingar och en serie som hjälper och förklarar på Tv. Det finns många flera bortglömda yrken som borde få en chans. Jag tror att det skulle välkomnas av Tv-publiken.

Har ni på Tv inte slut på all matlagning från olika länder snart, det verkar som om ni inte kan sluta när ni väl kommet igång. Och så alla idiotiska nöjesprogram där se inblandade skrattar åt sig själva. Allt är så dumt och larvigt måste vara avsett för personer med knäck i stället för hjärna i huvudet. Dom har väl testat sig själva som det nu ser ut. DÖD ÅT TV.

Funderaren.

Om Webmaster

God vän med familjen Jonzon sedan 1980
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.