Vad vi inte får veta

Myndigheter och politiker täpper till våra öron och anser sig veta vad som är bäst. Tyvärr är det långt ifrån sanningen, allt som kan väcka allmänhetens misstro göms ”under mattan”. Det finns ett flertal hemliga sällskap vars arbete borde synas i sömmarna, men det låter sig inte ske därför att höjdare inom politik och myndigheter är inblandade i smeten.

Ett av de mera tveksamma hemliga sällskapen är Bilderberg-gruppen. Den grundades den 29 maj 1954 på Hotel de Bilderberg i Nederländerna och styrkommittens ordförande är Henri de Castries. Årliga möten organiseras av 34 personer i styrkommittén där också ordföranden är gruppens grundare. Inbjudna är endast betydande personer, politiker och andra toppfigurer inom olika områden, några medlemmar förekommer inte. Senaste årsmötet var i Köpenhamn. Sverige har haft fyra möten, tre på Grand Hotel Saltsjöbaden (1962, 1973, 1984) och ytterligare ett i Stenungsbaden Stenungsund 2001. Inbjudna har bl.a. varit Carl Bildt, Urban Bäckström, Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt, Jacob Wallenberg, Markus Wallenberg. Medlem i styrkommitten 2014 är Marcus Wallenberg. Demokrati är säkerligen inget ämne som studeras på dessa möten om jag förstått det hela rätt.

Illuminati är ett gammalt men föga känt sällskap, namnet betyder de upplysta. Den hemliga orden bildades 1 Maj 1776 i Ingolstadt av juris professor Adam Weishaupt. År 1785 blev han avsatt på grund av sitt teologiska hat mot katolska kyrkan. Orden är bestående av fem Amerikaner, fem Västeuropéer en Ryss och en Indier. Illuminati har flera ”järn” i elden, ett är att skapa en Världsregering. De säger sig också inneha kunskap om framtiden och vad den har att erbjuda. Vidare har de via spökskrivare låtit skriva(tre kodade böcker)  som berättar om deras vetskap om framtiden. De tre böckernas namn är som följer: The million club, Förbud A och The Armageddon conspiracy. En fjärde bok också kodad är under framtagning och kommer att heta The soul camera. Böckernas innehåll är kodat, men om någon kan lösa koden så får den total insikt i vad orden vaktar. De säger att det är en mycket tung psykisk börda att bära. Ett av ordens obekräftade syfte skulle vara att via anarki skapa ett paradis åt mänskligheten utan religion eller regeringar, ej heller något privat eller statligt ägande. Under året 1782 sökte de samarbete med frimurarna för att på så sätt legalisera sin verksamhet. Det finns ett flertal hemliga ordnar eller om man så vill sällskap mer eller mindre intressanta, Frimurarna har tidigare nämnts. Vi har Jesuitordern som grundades 1534, vars uppdrag var att bl.a. sprida religiösa budskap, i första hand kristendomen. Vidare har vi Tempelriddarna som troligtvis grundades 1118. Deras härjningar är väl kända och behöver ingen ytterligare reklam. En annan orden är Rosenkreutzarna i Sverige, mest kända under namnet A.M.O.R.C. De sysslade med allkemi och mystik. Kung Gustav den tredje var medlem. På 1950 talet var jag också medlem under en tid, men det jag fick lära kunde jag förut, varför jag så småningom tackade för den tid som varit och fortsatte på egen hand. Det finns mycket att lära för den som så önskar. Kunskap är inte tung att bära.

Funderaren.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.